Ga naar de inhoud

WOV zorgt voor terugkeer vrijmarkt met Koningsdag

Spreek tekst uit

Laden...
Vrijmarkt Koningsdag WCV

Vrijmarkt Koningsdag WCVOp 13 maart was de Algemene Ledenvergadering van het Wijkoverleg Vinkhuizen (WOV). Meerdere bewoners gaven op die avond aan dat ze graag weer met Koningsdag een vrijmarkt willen op het winkelcenntrum Vinkhuizen. Met spoed hebben wij een vergunning aangevraagd bij de gemeente Groningen. 

 En het is gelukt. Er is een vrijmarkt op zaterdag 27 april van 10.30 tot 14.30 uur. Iedereen die mee wil doen is welkom. Aanmelden van te voren is niet nodig. Je kijkt gewoon of er plek is en zoekt een plekje uit. Uiteraard niet voor de ingang van een winkel die open is. Een plek mag maximaal twee bij twee meter bedragen. Aftekenen met krijt is toegestaan.

Vrijmarkt op Koningsdag, wat mag je verkopen? Je mag van alles verkopen. Nieuwe spullen, oude spullen, tweedehands spullen, eten en drinken… Er zijn wel uitzonderingen:

  • Je mag geen drinken met alcohol verkopen, tenzij je daarvoor een vergunning of vrijstelling van het verbod hebt
  • Je mag geen bederfelijke etenswaren verkopen, tenzij je daarvoor een vergunning hebt. Dit houdt in dat alle voedsel wat koel gehouden moet worden, of wat juist eerst verhit (gekookt of gebakken) moet worden, niet verkocht mag worden. Je mag dus bijvoorbeeld wel verpakte zakjes chips en blikjes frisdrank verkopen, maar geen gebakken kip of vis.
  • Flesjes frisdrank van glas zijn niet toegestaan, dit in verband met scherven. Glazen mogen niet, plastic bekertjes wel
  • Je mag geen dieren verkopen of andere zaken die verboden zijn door de wet Verordening op straathandel

Na afloop van de vrijmarkt mogen er geen spullen worden achtergelaten op het winkelcentrum. Zorg er dus voor dat je jouw plekje weer netjes achterlaat.

Vinkhuizen, 1 april 2019