Ga naar de inhoud

WOV zet de bloemetjes buiten

Spreek tekst uit

Laden...

bloemen vinkhuizenHet Wijkoverleg Vinkhuizen (WOV) krijgt regelmatig wensen en vragen over meer groen en meer bloemen in de wijk. Dit sluit ook mooi aan bij de wensen van de gemeente voor meer biodiversiteit.

En van Natuurmonumenten die Nederland graag weer vol wilde bloemen wil zien omdat dit insecten aanttrekt. Daarom is er om een start te maken vorig jaar geld gereserveerd voor verbetering van een stukje in het Diamantpark. Om precies te zijn: rondom het bankje dat uitkijkt op het water. Afgelopen maandag 4 juni spraken Angelo Ruardi en Paul Borggreve van het WOV met de afdeling onderhoud van de gemeente Groningen over hun plannen. Omdat er ter sprake kwam dat het bankje veel klachten van overlast veroorzaakt, is eerst besloten om het bankje  voor een periode van 3 maanden te verwijderen. Ondertussen denkt de gemeente Groningen na over mogelijkheden voor mooie begroeing en nieuwe beplanting. Over 3 maanden komt men weer bij elkaar.

Oproep:
Wilt u op bepaalde plekken hondenafvalbakken? Een extra vuilnisbak? Beplanting rondom een afvalcontainer of rondom bomen? Of meer bloemrijke stukjes? Laat het ons weten als u bereid bent daaraan zelf mee te willen helpen. De gemeente wil graag dat wijkbewoners zelf een stukje ‘adopteren’ en beheren. Stuur een mailtje naar [email protected]. Samen met u zetten we graag de bloemetjes buiten.

Vinkhuizen, 9 juni 2019