Ga naar de inhoud

WOV spreekt in bij raadscommissie over ACM-locatie

Spreek tekst uit

Laden...
20190912 WOV spreekt in Oude Raadzaal Commissie Ruimte en Wonen kl

20190912 WOV spreekt in Oude Raadzaal Commissie Ruimte en Wonen klOp woensdag 11 september 2019 kwam de raadscommissie Ruimte en Wonen van de gemeente Groningen bij elkaar. Op de agenda stond onder meer de collegebrief over het plan Crossroads aan de Friesestraatweg, ook bekend als de ACM-locatie.

Wijkoverleg Vinkhuizen had voor de zomer al een zienswijze ingediend. Op grond van de zienswijzen is het plan een heel klein beetje aangepast, maar volgens WOV onvoldoende. In deze vergadering sprak bestuurslid Verkeer & Parkeren, Sibren van Vliet in. WOV ziet drie pijnpunten: het Donghornsterpad, een zeer druk fietspad wordt in de nieuwe situatie in verhouding smal en onprettig; de kavel wordt bijna geheel versteend, er mag best wat meer groen in en dan het liefst een groene Reitdiepkade; het plan het houdt geen rekening met de mogelijke spoorverdubbeling.

De meeste partijen konden zich zeker op het punt van meer groen vinden. D66 deelde zorgen over de verkeersafwikkeling: het fietspad dient ook als toe- en afrit voor de parkeerplaats in het plan. Wethouder Roeland van der Schaaf waardeerde de inbreng van WOV. De suggestie om het parkeerdek in ieder geval grasbeton neer te leggen wil hij meenemen naar de projectontwikkelaar. De wethouder gaf wel aan dat vanwege financiƫn er maar beperkte mogelijkheden zijn om de rol van groen in het plan te versterken. In het najaar verwacht hij met het bestemmingsplan te komen, dat voorlopig nog niet gepubliceerd is. De gemeente wacht de discussie over stikstofnormen bij nieuwbouwprojecten af. Op het bestemmingsplan zal weer inspraak mogelijk zijn.

Vinkhuizen, 14 september 2019