Ga naar de inhoud

Paul de Rook onthult fietsluis Edelsteenlaan

Spreek tekst uit

Laden...
Fietssluis Paul de Rook en Wilma Koomen spuiten logo1

Fietssluis Paul de Rook en Wilma Koomen spuiten logo1Op 4 oktober 2019 was wethouder Paul de Rook op bezoek in Vinkhuizen samen met een aantal ambtenaren van het gebiedsteam. In De Wende sprak de wethouder met het bestuur van Wijkoverleg Vinkhuizen onder genot van koffie en cake.

Voorzitter Mennie Oosterhuis schetste in het kort hoe het Wijkoverleg sinds dit jaar weer vol op de rit is. Katja van der Wolde – Buiks, bestuurslid Senioren & Armoede vertelde het één en ander of over de kleine successen met armoedebestrijding. Zo zijn van de zomer een aantal kinderen uit de wijk meegegaan naar een vakantie in  Wedde. Daarnaast deed ze de plannen voor het Seniorenplatform, waarvan de oprichtingsvergadering medio november zal plaatsvinden, uit de doeken. Sibren van Vliet, bestuurslid verkeer vertelde over de verkeersvisie voor Vinkhuizen die hij aan het ontwikkelen is samen met bewoners. Een aantal knelpunten in de wijk zoals te hard rijden in 30 km/h straten en veilige oversteek van de Edelsteenlaan zijn daar onderdeel van. Ook het Groen & Grijs met name de stand van zaken in het Diamantpark en Kornalijnpark kwamen aan de orde. Paul de Rook was onder de indruk van de activiteiten van WOV en ook blij dat Vinkhuizen vooral vanuit eigen kracht probeert te verbeteren.

Na het samenzijn in De Wende vertrok het gezelschap naar de fietssluis bij de Leegeweg – Edelsteenlaan. In de afgelopen weken is deze fraaier geworden. De gele wegversperring is weggehaald, het fietspad is nu verbreed en de groenstrook is ruimer geworden. Hoewel de fietssluis in Vinkhuizen ligt, was het vooral een wens van Wijkraad De Held om de fietsverbinding aan te pakken. Het is de belangrijkste verkeersader van De Held en Gravenburg naar Vinkhuizen en de rest van de stad. De Held heeft daarom een gedeelte van haar wijkbudget ingezet voor verbetering van de route. Deze herfstmiddag werd de sluis officieel geopend door voorzitter wijkraad De Held, Wilma Koomen en de wethouder. Zij spoten het logo van Wijkkracht Top 3 op een speciaal stuk karton. Het logo zal bij droog weer ook worden aangebracht op het wegdek. Onder genot van Groninger koek en koffie zag de wethouder dat de sluis meteen in gebruik genomen werd door veelvuldig fietsverkeer, dat unaniem de nieuwe situatie een grote verbetering vond.

Vinkhuizen, 6 oktober 2019