Ga naar de inhoud

Kiosk Diamantpark wordt gerealiseerd

Spreek tekst uit

Laden...

koffiekiosk voorbeeldIn het centraal in Vinkhuizen gelegen en geheel vernieuwde Diamantpark, komt begin 2020 een koffiekiosk. De kiosk is er voor de buurtbewoners en wordt hopelijk straks gerund door buurtbewoners.

Met een gezellige ontmoetingsplek willen we op een laagdrempelige manier jong en oud samenbrengen. Met een goedkoop kopje koffie of thee hopen we dat wijkbewoners elkaar sneller gaan ontmoeten. Het idee van de kiosk is in 2017 ontstaan door buurtbewoners. Via het Samen Buurten project konden bewoners stemmen op 10 goede plannen. En het plan van een gezellige buurtkiosk eindigde als tweede. Niemand hoeft zich alleen of eenzaam te voelen. In de kiosk zal altijd ruimte zijn voor een gezellig praatje. Na een zeer lange weg langs allerlei gemeentelijke diensten, is er een tijdelijke vergunning verleend voor vijf jaar. Eind januari wordt er een zeecontainer geplaatst, die omgetoverd moet worden tot het leukste koffietentje van de wijk.

VACATURE VOOR 3 tot 5 TIMMERLIEDEN

Máár….voordat deze open gaat, dient de kiosk nog een smaakvolle inrichting te krijgen. Daarvoor zoeken we een aantal jongeren (14+) die er, onder professionele begeleiding van ervaren vakdocenten van MAAK-lab Gro uit Vinkhuizen,  een fijne, knusse plek van gaan maken. Je geeft zelf aan hoeveel uur per week je hier gedurende 3-4 maanden (circa januari – mei 2020) aan wilt besteden.

Taken: ontwerpen, pallets slopen, bouwen en afwerken. Je leert houtbewerken, op maat maken, zagen, timmeren en lakken. Je gaat van pallets de mooiste houten meubels maken.

Ben je nauwkeurig? Heb je oog voor detail? Heb je zin om iets moois neer te zetten in het Diamantpark? Heb je hart voor de buurt en de buurtbewoners? Aarzel niet en geef je op. Wij bieden alle medewerkers een mooie attentie/leuk zakcentje.

Meer weten of geïnteresseerd? Neem contact op met Emma Bel, Leendert Tholen of Ludwig Trieling van Stichting Kiosk Diamantpark. Mail: [email protected] of tel.nr. 06 – 247 32 805 of 06 20 58 04 88.

Vinkhuizen, 5 januari 2020