Ga naar de inhoud

Zeecontainer kiosk Diamantpark geplaatst

Spreek tekst uit

Laden...
Bestuur Zeecontainer Diamantpark kl

Bestuur Zeecontainer Diamantpark klNa ruim twee jaar wachten, is er een nieuwe mijlpaal voor Stichting kiosk Diamantpark. Op donderdagochtend 23 januari 2020 werd de zes meter lange zeecontainter geplaatst. De zeecontainer wordt omgebouwd tot een gezellige koffiecorner.

Medio februari wordt er water en stroom aangelegd. En de groothandel Nijstad, die in Groningen net een nieuwe vestiging aan het Hoendiep 160 heeft geopend, levert alle materialen voor isolatie. Na de voorjaarsvakantie zal het MAAKlab aan de Travertijnstraat met een aantal jongeren aan de slag gaan om van pallethout het interieur te maken. Elke donderdagmiddag tussen 13.00 – 17.00 zullen zij twee tot drie maanden aan de slag gaan. De Stichting heeft een klein budget en geeft de jongeren € 2,50 per uur voor hun inspanningen. Op woensdag 12 februari om 16.30 uur zal er voor geïnteresseerden een startbijeenkomst worden gehouden bij het MAAKlab. In de tussentijd zijn de drie bestuursleden Ludwig Trieling, Leendert Tholen en Emma Bel superdruk om van alles te regelen, zodat ze hopelijk rond de meivakantie hun deuren kunnen openen. Als er wijkbewoners zijn, die het leuk lijken om een paar uurtjes mee te helpen in de kiosk, meld je dan aan via [email protected].
“We zijn nog druk aan het puzzelen hoe we op de beperkte ruimte van de container het beste kunnen benutten.”, vertellen Emma, Ludwig en Leendert.  Heeft u goede ideeën, denk voorral mee! 
De Stichting kiosk Diamantpark wenst dat ze een laagdrempelige plek wordt waar jong en oud graag wat komt eten of drinken. Dat het beheert en gerunt wordt door wijkbewoners en dat er hopelijk op de lange termijn wel een vaste baan gerealiseerd kan worden voor iemand. Er zullen tal van extra activiteiten plaats gaan vinden om mensen een gezellig moment op de dag te bezorgen. Ook hoopt de stichting, gesteund door het Wijkoverleg Vinkhuizen, een informatiepunt te worden waar mensen kunnen zien wat er allemaal te doen is in de wijk. 

Foto: v.l.n.r.: Ludwig Trieling, Emma Bel, Leendert Tholen
Vinkhuizen, 26 januari 2020