Ga naar de inhoud

WOV kijkt tevreden terug op jaarlijkse wijkbijeenkomst

Spreek tekst uit

Laden...

ALV 2020 2 klOp woensdag 11 maart vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats van het wijkoverleg Vinkhuizen.

Althans daar stond het eerste deel van de bijeenkomst uit. Er werd terug geblikt op 2019 met het jaarverslag. Het WOV kwam 11x bij elkaar en ontving verschillende gasten op dez bijeenkomsten. WOV liep door de wijk heen met wethouder Paul de Rook en een keer met Roeland van der Schaaf. We organiseerden Koningsdag en de Fietsfeiligheidsdag en deden mee aan Lentekriebels. Er was sponsorgeld beschikbaar voor de Fietsvierdaagse en het End of Summerfeest. Er werd per portefeuille doorgenomen wat er gerealiseerd is en daar was ook een stukje trots bij. Als we terugkijken, hebben we toch wel het nodige kunnen doen. Er namen ook een aantal leden afscheid. Er was een speciaal woord van dank voor Sibren van Vliet, die deze avond afscheid nam van het WOV, maar een prachtige verkeersvisie voor Vinkhuizen heeft achtergelaten heeft. En woensdag werden Rose-Marie de Wind (portefeuille Groen en Grijs) en Theun Munster (portefeuille Energietransitie) gekozen als nieuwe WOV-leden. Nu staan alleen nog de vacatures voor voorzitter en die voor de portefeuille Verkeer open. Het WOV presenteerde aan welke initiatieven ze de € 5.000 van het Buurtfonds hebben gestoken. 
Tijdens de pauze zochten de bezoekers elkaar gezellig op. De opkomst van circa 35 mensen, was boven verwachting goed. Vooral ook, omdat er de nodige afmeldingen waren vanwege het coronavirus. Na de pauze werden de bezoekers flink aan de tand gevoeld met een superleuke quiz over veiligheid. De vragen en weetjes waren voor velen verrassend en interessant. Helemaal leuk. Daarna was er ruimte voor de gastsprekers. Nathalie vertelde over het Buurtpreventieteam, wijkagente Suzanne vertelde over haar politiewerkzaamheden en Luc van de Brandweer nam ons mee met een leuke presentatie en goede animaties over veiligheid in en rondom het huis. 
Het WOV dankt alle bezoekers voor haar komst en ze krijgen allemaal een zakje chocolade-eitjes mee. “We zijn blij dat deze wijkbewoners de moeite hebben genomen om ons één keer per jaar te ontmoeten en interesse te tonen. Dat is toch waar we het voor doen,” zeggen Emma en Leendert van de portefeuille communicatie.
Wilt u ook graag op de hoogte blijven wat wij doen? Wordt gratis lid het het WOV, stuur een mail naar [email protected] met uw naw-gegevens. U ontvangt van ons dan onze maandelijkse nieuwsbrief.

Vinkhuizen, 15 maaart 2020