Ga naar de inhoud

WIJ Vinkhuizen blijft in contact met inwoners Vinkhuizen

Spreek tekst uit

Laden...

Wij Vinkhuizen groene jasjes buurtrondesOndanks dat WIJ Vinkhuizen officieel gesloten is in verband met het coronavirus, gebeurd er van alles achter die gesloten deuren.

Ze blijven gewoon telefonisch en per mail bereikbaar. Huisbezoeken zijn momenteel niet mogelijk. Maar om echt in contact te blijven met de wijkbewoners van Vinkhuizen, zijn circa 10 tot 15 WIJ VInkhuizen collega’s gestart met dagelijkse straatrondes door de wijk. Ze wandelen door de wijk en zijn herkenbaar aan de groene jasjes. Ze vragen bewoners die ze tegenkomen hoe het met ze gaat en geven zoveel mogelijk adviezen en tips. De medewerkers van WIJ Vinkhuizen krijgen hier positieve reacties op. “Mensen hebben het gevoel dat ze gesteund worden. Mensen die alleen zijn vinden het prettig dat wij een praatje komen maken of even gewoon op afstand naar ze zwaaien.” Opbouwwerker Joan van der Horst: “Ik had bijvoorbeeld contact met een alleenstaande oudere dame. De dame kwam naar buiten toen ze ons zag. Ik vroeg haar hoe het gaat? De dame gaf aan dat ze zich eenzaam voelde. Haar man was vanwege werk de hele week van huis en de kinderen wonen niet meer thuis.” Wat het opbouwwerk dan probeert te doen is kijken of ze iemand in of rondom de straat waar de dame woont kunnen zoeken die contact met haar wil onderhouden. Het liefste dan iemand die dat structureel wil blijven doen. Zo kun je toch omkijken naar de mensen in je straat. 
Ook spreken de medewerkers mensen die ongerust zijn omdat hun baan op de tocht staaat. Bijvoorbeeld iemand die in de horeca werkte met een nul-uren contract. Die kreeg te horen dat hij na de coronacrisis geen werk meer heeft. De medewerkers van WIJ Vinkhuizen proberen zo’n persoon te helpen en te ondersteunen waar ze kunnen. Met elkaar, voor elkaar is hun motto. 
Heb je vragen, je kunt blijven bellen op werkdagen tussen 9.00 – 17.00 uur naar telefoonnummer 050 367 63 03 of mailen naar [email protected]

Vinkhuizen, 3 april 2020