Ga naar de inhoud

Petitie tegen wolkenkrabbers zonder groen aan het Reitdiep

Spreek tekst uit

Laden...

Petitie tegen hoogbouw klBewoners van de Voermanhaven zijn niet blij met de plannen van de gemeente voor de Reitdiepzone. Zij vinden dat de gebouwen te massaal zijn en dat er veel te weinig bomen en struiken overblijven. Daarom zijn zij een petitie gestart.

De gemeente Groningen heeft besloten in de komende jaren de Friesestraatweg, ook bekend als Reitdiepzone te ontwikkelen als woongebied. Er zijn al een aantal gebouwen gerealiseerd: Woldring en de Briveclocatie.

Meer woningen is belangrijk, maar het moet wel goed gebeuren. De plannen nu voorzien in bijna geheel versteende betonkolossen zonder groen of voorzieningen en gevaarlijke verkeerssituaties vooral voor fietsers. Wijkoverleg Vinkhuizen betreurt dat. Het college heeft alle zienswijzen van omwonenden waaronder die van WOV op het laatst vastgestelde project de ACM-locatie ‘Crossroads’, pal naast Woldring, afgewezen. Het plan gaat zonder echte aanpassingen door: 292 woningen zonder enig groen en met een smal druk fietspad tussen die woningen door om van Vinkhuizen naar de binnenstad te komen.

De Friesestraatweg begint steeds meer een verkeerschaos te worden. In Vinkhuizen-Zuid en in Paddepoel zijn veel klachten vanwege parkeerders van de Woldringlocatie. Daarnaast wordt er veel afval gedumpt rondom de ondergrondse containers en de glasbakken tegenover de Woldringlocatie. De bewoners van de Voermanhaven zijn erg ongelukkig met hun veranderende uitzicht. Zij hebben een petitie opgesteld en roepen de inwoners van Vinkhuizen en Paddepoel op die te ondertekenen. Zij pleiten voor een mooiere Reitdiepzone met laagbouw en groen.

Wilt u de petitie bekijken en ondertekenen. Dan kan dat via deze link: https://petities.nl/petitions/reitdiepzone-met-laagbouw-en-groen?locale=nl

Vinkhuizen, 8 juli 2020