Ga naar de inhoud

Leuk alternatief voor geannuleerde Fietsveiligheidsdag

Spreek tekst uit

Laden...

Zet je licht aanOp zaterdag 24 oktober stond de Fietsveiligheidsdag Vinkhuizen gepland. Wijkbewoners kunnen op die dag gratis hun fiets laten checken door een professionele fietsenmaker. Omdat de corona aantallen nog steeds behoorlijk toenemen, is besloten deze dag niet door te laten gaan. Het Wijkoverleg Vinkhuizen wil wel wijzen op een leuke andere actie. WOV vindt de veiligheid van fietsers erg belangrijk.

Zeker nu het weer sneller donker wordt. De fietser is erg kwetsbaar in het verkeer. Daarom roepen we wijkbewoners in VInkhuizen op massaal mee te doen aan de Zet je licht aan! actie van de ANWB. Als ANWB lid kun je gratis een pakketje met krijtspuitbus online aanvragen of deze ophalen bij het dichtst bijzijnde ANWB kantoor. Uit onderzoek blijkt dat slechts 4 op de 10 fietsers hun licht aan hebben op de fiets. Door deze tags zoveel mogelijk op fietspaden te spuiten, blijkt dat dan 6 op de 10 fietsers hun licht aan hebben. Door de tag op het wegdek te spuiten, maken we samen Vinkhuizen een stukje veiliger. De tag blijft ongeveer 5 weken zitten. Als je een tag hebt gezet en er een leuke foto van maakt, maak je bovendien ook nog kans op het winnen van een nieuwe fiets. Deel de foto op Instagram  met vermelding van #zetjelichtaan @anwb. Kijk op: https://www.anwb.nl/fiets/veiligheid/fietsverlichtingsactie.

Op zaterdag 24 oktober om 11.00 uur gaan WOV en BPTG met iedereen die geïnteresseerd is en mee wil doen en een tagpakketje kan regelen, verzamelen bij de kiosk in het Diamantpark. Van daaruit gaan we dan op een bepaalde route tags zetten. Doe je mee?

Vinkhuizen, 7 oktober 2020