Ga naar de inhoud

Groene burgemeester deelt Tiny Forests uit

Spreek tekst uit

Laden...

20201215 Persbericht Tiny Forest Voorbeeld van een Tiny ForestSinds oktober 2020 heeft Groningen een groene burgemeester, Peter Bootsma. De groene burgemeester is een initiatief van Klimaatadaptatie Groningen, een organisatie die zich bezighoudt met de gevolgen van een veranderend klimaat.

Nederland krijgt in de komende decennia te maken met extremer weer: heter, droger en natter.

Klimaatadaptatie Groningen heeft verschillende initiatieven om een beetje bij te dragen aan een leefbare en groene stad. Namens Klimaatadaptatie mag de groene burgemeester tien Tiny Forests uitdelen, één per wijk.  Dus mogelijk ook één in Vinkhuizen.

De bedoeling is een stukje versteende openbare ruimte om te zetten in groen. Een tiny forest is een minibosje met diverse struiken en planten van ongeveer 6m2. Bent u eigenaar of beheerder van een stuk openbare ruimte en wilt u in plaats van beton een fraai bos, dan kan dat.

De voorwaarden:

– minimaal 6 m2 verhard (versteend of betegeld) erf dat nu functioneert als openbare ruimte in particulier bezit of beheer (dus gemeentegrond die door een aanwonende wordt onderhouden). Bijvoorbeeld een schoolplein, parkeerterrein bij zorginstelling, bedrijf of buurthuis of gemeentegrond in gebruik als particuliere tuin.

– Naam, post- en mailadres eigenaar/beheerder, en een foto zoals het nu is.

Als uw openbare ruimte wordt uitgekozen, ontvangt u materialen voor het Tiny Forest (ter waarde € 150,=). Deze worden per post bezorgd. Het planten gebeurt in maart 2021 volgens bijgeleverde instructie van IVN Consulentschap.

Is alles klaar: dan een foto van het eindresultaat voor vermelding op onder meer groeneburgemeester.nl

Heeft u interesse, meldt u zich dan aan bij: [email protected] / 050-2302991(Paul Borggreve)

Vinkhuizen, 17 december 2020