Ga naar de inhoud

Ook bewoners Boraxstraat in actie tegen verwaarloosde huurwoningen

Spreek tekst uit

Laden...

Dennis Oostland in protest tegen De HuismeestersDennis Oostland woont met zijn vrouw en vier-jarige dochtertje nu vier jaar aan de Boraxstraat 83 in Vinkhuizen. Hij en vele andere buren hebben ontzettend last van kou, tocht, vocht en schimmel in huis. Al anderhalf jaar is hij in contact met De Huismeesters om aan te geven dat er onderhoud gepleegd moet worden, maar er komt weinig schot in de zaak.

Dennis is het wachten zat. Hij vindt het niet meer te doen. Gisteren heeft hij bij alle 56 bewoners een flyer in de brievenbus gestopt en is hij de Facebooksite Klachten de Huismeesters Vinkhuizen gestart. Er zijn al 11 bewoners die gereageerd hebben of bij Dennis aan de deur kwamen om, geëmotioneerd, hun verhaal te vertellen. Dennis gaat voor elke woning een eigen dossier opmaken. En met dat boekwerk wil hij nogmaals naar de Huismeesters gaan. 

De dochter van Dennis bezoekt het ziekenhuis voor pufjes tegen benauwdheid. Als de verwarming op 21 graden staat, is het in de slaapkamer van zijn dochter maar 13 graden. Dit probleem en de andere problemen gaf hij meerdere malen aan bij de woningbouwcorporatie, waarop ze antwoordden: zet de ramen maar open en stook de kachel maar op 25 graden. Een abnormaal hoge energierekening is het gevolg. Van 14 tot 21 januari plaatste hij een vochtmeter in de slaapkamer. Het vochtpercentage was tussen de 60 en 65 %. Een percentage boven de 70% zou veel gezondheidsklachten kunnen opleveren bij volwassen, zocht hij uit.

Begin 2020 ontvingen bewoners een vragenlijst van De Huismeesters over het verbeteren van de woning. Op 21 januari j.l. ontving hij een brief waarin werd medegedeeld dat De Huismeesters meer tijd nodig hadden om een plan te maken. Dennis hoopt met zijn actie dat er eindelijk wat gedaan wordt. Zodat de bewoners van de Boraxstraat weer zonder gezondheidsklachten in hun vertrouwde woning kunnen leven.

Tekst: Emma Bel
Vinkhuizen, 27 januari 2021