Ga naar de inhoud

Tegels eruit, groen erin!

Spreek tekst uit

Laden...

Magnesiumlaan tegel eruit groen erinVinkhuizen is gelukkig al een aardig groene wijk, maar het kan altijd groener! Veel groen in de wijk heeft namelijk aardig wat voordelen.

  • Mensen worden gelukkig van een groene omgeving. Zo daalt je stressniveau en verbetert je humeur.
  • Bij hevige regenbuien loopt water sneller weg.
  • Op hete dagen is het in groene wijken een paar graden koeler dan in versteende wijken.
  • Daarnaast is groen natuurlijk goed voor de biodiversiteit.

Daarom is het zo fijn dat veel Vinkhuizers al bezig zijn om hun tuin te vergroenen. Zoals een bewoonster van de Magnesiumstraat. Zij heeft tegels uit haar tuin omgeruild voor bloemen en planten (zie de foto hierboven).

Heb je ook zin om te vergroenen? Er zijn diverse regelingen waar je gebruik van kan maken.

  • De gemeente Groningen legt gratis geveltuintjes aan. Een geveltuintje is een smal stukje groen voor de gevel van je huis. De gemeente verwijdert een strook tegels en het zand en vult het gat met tuinaarde. Rond het tuintje komt een stenen band. Je kan nu zelf de gewenste bloemen en planten plaatsen.  boomspiegelbeplanting
  • De ruimte om een boom noem je ook wel de boomspiegel. Je kan gratis een boomspiegel adopteren (Zie foto hiernaast uit de Zilverlaan). Een geveltuintje of  boomspiegel vraag je eenvoudig aan via de site van de gemeente: https://gemeente.groningen.nl/geveltuin-aanvragen-of-boomtuin-adopteren.

Heb je andere ideeen over meer groen in de wijk? Neem contact op met Christa van Mechelen, bestuurslid groen van Wijkoverleg Vinkhuizen (WOV). Je kan haar bereiken via [email protected].

Vinkhuizen, 1 mei 2021