Ga naar de inhoud

De Ring van Vinkhuizen is genomineerd voor de Kunst op Straatprijs

Spreek tekst uit

Laden...
Ring van Vinkhuizen genomineerd

Ring van Vinkhuizen genomineerdVandaag zijn de Kunst op Straatweken gestart. Tijdens de Kunst op Straatweken zet Kunstpunt Groningen de bijna 600 kunstwerken op straten, pleinen en gevels in de spotlight. 

Groningers kunnen zelf ook kunst in het zonnetje zetten door hun stem te laten horen voor een van de tien genomineerde kunstwerken voor de Kunst op Straatprijs. 

De Ring van Vinkhuizen van kunstenaar Jean Bernard Koeman maakt kans op de Kunst op Straatprijs. De prijs wordt georganiseerd door Kunstpunt Groningen en staat dit jaar in het teken van ‘ontmoeting.’ Het kunstwerk is een van de 10 genomineerden. T/m 11 juni kan worden gestemd via https://www.kunstpuntgroningen.nl/kunstopstraatprijs/.

De Ring van Vinkhuizen
De Ring van Vinkhuizen is een klein soort Colosseum gemaakt van vangrails. En het is niet alleen om naar te kijken, je kunt er ook in zitten! Het is een plek waar je even tot rust kunt komen of even bij kunt kletsen. Kunstenaar Jean Bernard Koeman ziet het kunstwerk als een uitgaansplek op een zwoele zomeravond of als een uitkijkpost om de buurt te overzien.

Fotowedstrijd
Naast de Kunst op Straatprijs heeft Kunstpunt Groningen voor jongeren tussen 12 – 18 jaar een uitdaging: maak een foto bij een kunstwerk op straat waarin het thema ‘ontmoeten’ naar voren komt. Deelnemers kunnen t/m 11 jun hun bijdrage insturen naar [email protected] De maker van de mooiste en origineelste foto krijgt een polaroid camera. 

Vinkhuizen, 28 mei 2021