Ga naar de inhoud

Diamantpark bruist tijdens Zummer Broezn

Spreek tekst uit

Laden...

Zummer Broezn terrasHet Diamantpark was vrijdagmiddag 20 augustus echt het bruisende hart van Vinkhuizen. Het spetterende eindfeest van de zomervakantie en het zomerprogramma Vinkhuizen Bruist was een daverend succes. Honderden wijkbewoners kwamen naar het Diamantpark.

Extra sfeer door de muziek
Ze ontmoetten anderen en kletsen lekker bij op het grote terras. Anderen genoten van de muziek. Er waren twee bands, the Protters en Scattered die live optraden. Ieder met hun eigen genre. De bands zorgden voor extra veel warmte en een gezellige sfeer met veel populaire popcovers en ook eigen nummers. Zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Popcorn, suikerspin, steekijs, ranja
Direct vanaf twee uur stond er een rij voor de popcorn, de suiperspin en het steekijskarretje. En dit bleef tot vijf uur het geval. Maar liefst 375 suikerspinnen van Gijs Suikerparadijs en 300 zakjes popcorn van Froukje werden uitgedeeld. Maria en Greet hebben heel wat liters ranja uitgedeeld. 

Schmink, oude brandweer en sportieve challenges
Fannie en haar zus Sanne hebben van kwart voor twee tot kwart voor zeven ’s avonds aan één stuk door kinderen geschminkt. Moe, maar voldaan kijken ze terug op deze geslaagde middag. Gerrit met zijn oude brandweerauto was ook weer een doorslaand succes. De sportieve Renieta van BSlim heeft de hele middag kinderen laten rennen met het superleuke en interactieve renspel en ook bij Tafeltennisvereniging Vinkhuizen vloog het balletje met vliegende vaart over de tafel. Bij het hoeksjoelen van vrijwilliger Lieneke was het iets rustiger. Theresia liep rond in de grabbeljurk en de kadootjes vlogen de jurk uit.

Sweeper, junglekasteel en rodeostier topattracties
Doorslaand succes bij de kinderen waren de atributen van Feestverhuur Groningen. Nadat de brandweer de baan van het levend sjoelen had natgespoten, haalden tal van kinderen een nat pak. Maar het plezier in de banden was enorm. Vrijwilliger Harm hield het zelf droog. Ook de rodeostier werd vaak beklommen. Volgens vrijwilliger Remon Drenth lukte het één kind om bijna 56 seconden te blijven zitten. De sweeper was de topattractie met veel kinderen die probeerden over de zwaaiende armen heen te springen. Het jungle springkasteel was bij de kleintjes favoriet evenals de rondlopende prinses Elsa. 

Bruisendend succes
Vrijwilligers van de kiosk Leendert, Margriet, Korrie en Truida deden hun best om iedereen te voorzien van een drankje en een hapje. Ook voor de vrijwilligers werd er met een karretje rondgelopen met wat drinken en lekkere hapjes, gemaakt door Vrouwkracht. Team Zummer Broezn (organisatoren Leendert, Emma en Froukje) kijken moe, maar zeer voldaan terug op Zummer Broezn. “Het was een fantastische middag, die drukker was dan ooit tevoren.”Ze bedankten alle vrijwilligers met een potje met koekjesingrediënten, gemaakt door Cosis met Zorg Gemaakt en een nazit met pizza’s van Domino’s.Speciale dank voor Danny die in vijf dagen tijd de hele wijk voorzag van een flyer, wat hem de nodige spierpijn opleverde. En ze danken ook de sponsoren Wijkoverleg Vinkhuizen (WOV), Kringloop Plus en Winkelcenrum Vinkhuizen voor hun financiële steun.

Tekst en foto’s: Emma Bel
Vinkhuizen, 21 augustus 2021