Ga naar de inhoud

Tom Knijff neemt afscheid van bestuur WOV

Spreek tekst uit

Laden...

Tom KnuijffMet stille trom nam Tom Knijff in november 2021 afscheid als bestuurslid van Wijkoverleg Vinkhuizen (WOV).

Door corona was het helaas niet mogelijk om daar met een feestelijk moment bij stil te staan, want dat heeft Tom zeker verdiend. Het bestuur van WOV heeft op een passende manier Tom bedankt voor zijn vele en goede werk in de afgelopen 27 (!) jaar.

Redactielid
Tom Knijff, oorspronkelijk geboren in Den Haag, kwam in 1976 in Vinkhuizen wonen, vanwege een baan als bioloog bij de RuG. Vrijwel meteen zette hij zich naast zijn werk in voor de wijk. Zo is hij jaren vrijwilliger geweest bij De Wende waar hij de tuin en dieren onderhield. In 1994 trad hij toe tot de redactie van Op ’t Vinkentouw. Dat waren nog andere tijden. Kopij werd handgeschreven aangeleverd en niet zelden moest Tom tot in de kleine uurtjes teksten uittypen, zodat ze op tijd mee konden met de krant. Op ’t Vinkentouw was toen nog een maandblad. Tot 2012, toen Op ’t Vinkentouw een pagina werd in de Westerkrant, bleef Tom lid van de redactie.

Bewonerszaken
In 1996 werd hij lid van het bestuur van WOV. Hij was op dat moment al lid van bewonerscommissie van de flat waar hij woonde. Voor WOV ging hij zich bezighouden met de portefeuille ‘bewonerszaken’. Tom hield dat drie bestuurstermijnen vol, de eerste jaren gecombineerd met voorzitterschap van de woonkoepel, een samenwerkingsverband van meerdere bewonerscommissies. In 2002 moest hij statutair aftreden, maar bleef betrokken. In 2005 werd hij gevraagd als penningmeester. Dat hield Tom ook weer drie termijnen vol en werd zelfs vice-voorzitter, tot hij volgens de statuten moest aftreden. In 2015 keerde hij toen weer terug als penningmeester. De toenmalige voorzitter Tamara Wiersema combineerde de functies voorzitter en penningmeester en dat werd haar te veel. Tom hield zijn positie aan tot september 2021. Vanwege gezondheidsklachten vond hij het toen verstandiger het stokje over te dragen. Sindsdien is Christa van Mechelen de penningmeester van WOV.

19 jaar in het bestuur
In totaal heeft Tom 19 jaar in het bestuur van WOV gezeten, waarvan 13 als penningmeester. 18 jaar lang was hij redactielid van Op ’t Vinkentouw. Het waren bewogen jaren onder de voorzitters Wim ten Damme, Hans ten Berge en Tamara Wiersema, de grootschalige wijkvernieuwing en de digitalisering, waardoor we nu onder meer onze eigen website www.vinkhuizen.nl hebben.

Toms gezondheid gaat gelukkig iets beter, maar te veel inspanning is niet goed en bovendien heeft hij al geruime tijd de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Naast rustig aan doen, hoopt hij zich in de komende periode weer te wijden aan zijn fotografie-hobby.

Foto: Portret Tom Knijff door Hans ten Berge
Vinkhuizen, 22 januari 2022