Ga naar de inhoud

Vinkhuizen aangesloten op warmtenet

Spreek tekst uit

Laden...
Warmtestad in Vinkhuizen

Warmtestad in VinkhuizenVinkhuizen is woensdagochtend aangesloten op het warmtenet van Warmtestad.

Vanochtend gaven kinderen uit groep 8 van CBS De Hoeksteen in Vinkhuizen het startsein voor de uitbreiding van het warmtenet van Paddepoel naar Vinkhuizen. Op de warmteleidingen hadden de kinderen tekeningen en teksten geschreven over een schonere en duurzamere toekomst. De buis werd vervolgens rond 10.30 uur ingegraven. Met behulp van kranen werden de leidingen onder de ring én het Reitdiep gelegd om zo de wijken met elkaar te verbinden. Het warmtenet is daarmee verbonden aan het al bestaande netwerk in Paddepoel.
 
Het project Warmtestad is onderdeel van de gemeente Groningen, met als doel in 2035 volledig CO2-neutraal te zijn.
 
Vinkhuizen, 17 februari 2022