Ga naar de inhoud

Algemene Ledenvergadering Vinkhuizen druk bezocht

Spreek tekst uit

Laden...

ALV 2022 1 600pWoensdag 23 maart 2022 organiseerde Wijkoverleg Vinkhuizen (WOV) haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering met het thema ‘Hoe staat Vinkhuizen ervoor?’ Dat Vinkhuizen velen aan het hart gaat, was duidelijk. De Deel van ’t Vinkhuys zat stampvol. 

Voor de pauze werd er teruggekeken op 2021. Hoewel het een jaar was waarin veel niet mogelijk was door Corona, zat WOV niet stil. Met de gemeente zijn vele overleggen geweest over allerlei plannen. De gemeente is in en om Vinkhuizen heel actief; er moeten twee grote nieuwbouwwijken komen, de Ring West wordt veranderd, de energietransitie komt eraan en de Friesestraatweg wordt volgebouwd met hoge flats. Die plannen hebben ook nadelen voor Vinkhuizen. Het groen neemt af en de verkeersdruk neemt toe.

Na de pauze presenteerden Nikki Jepkema en Berry van Holland van LivingLab Vinkhuizen wijkwandelroutes. Een kunstroute door Vinkhuizen is bijna af, een groene randroute is in ontwikkeling en er komt ook nog een sportroute aan. Frans Kerver van Tuin in de Stad en René Davans van Stichting Plukk’n vertelden over hun ideeën voor het Westpark, dat in de nabije toekomst een spannend en leuk park moet worden van en door bewoners van Vinkhuizen, De Held en Hoogkerk.

De avond werd afgesloten met een drankje, een bitterbal en gezelligheid. Meer weten over WOV en Vinkhuizen? Neem contact op met WOV: [email protected] of bel 050-2302991 (Paul Borggreve)

Vinkhuizen, 27 maart 2022