Ga naar de inhoud

Bewoners Vinkhuizen en SP in actie tegen gladde stoepen en speelplaatsen

Spreek tekst uit

Laden...

Ruim 70 bewoners van de Zandsteenlaan en Arduinstraat in Vinkhuizen komen met de SP in actie tegen de gladde steentjes op de stoepen, binnenplaatsen en speelplaatsen.

De bewoners en hun kinderen hebben bij lichte regen en viezigheid al last van de gladde steentjes. Hierdoor komen bewoners en kinderen geregeld ten val. De bewoners en de SP zijn een petitie gestart, organiseren op 6 mei een buurtbijeenkomst en zullen het gemeentebestuur oproepen om met een oplossing te komen. 

SP-raadslid Hans de Waard: “Net als de gele steentjes in de binnenstad, zijn de stoepen, binnenplaatsen en speelplaatsen hier bij lichte regen spekglad. Dat leidt vooral tot ongelukken bij mensen die slechter ter been zijn en kinderen. Maar ook thuiszorgwerkers en post- en pakketbezorgers hebben last van de gladheid.” 

Op vrijdag 6 mei organiseren de bewoners met de SP een buurtbijeenkomst. Ondertussen zijn er al ruim 70 handtekeningen voor een oplossing tegen de gladheid verzameld. De SP zal het onderwerp binnenkort in de gemeenteraad aankaarten. “Wij zullen het gemeentebestuur oproepen om te een oplossing te komen. De stoepen, binnenplaatsen en speelplaatsen verdienen hier sowieso een opknapbeurt. Dan kan er meteen iets aan de gladheid gedaan worden.” Aldus SP-raadslid Hans de Waard. 

Vinkhuizen, 25 april 2022