Ga naar de inhoud

Nieuwe AED in Vinkhuizen bij de Goudvink

Spreek tekst uit

Laden...
Frank Mesker bij AED De Goudvink

Frank Mesker bij AED De GoudvinkVinkhuizen heeft er weer een nieuwe AED bij! Deze AED is te vinden bij de Goudvink aan de Goudlaan 297. De beheerder van de Goudvink, Frank Mesker, is blij met dit apparaat waardoor mensen met een hartstilstand geholpen kunnen worden.

Gemiddeld krijgen iedere dag 35 Nederlanders een hartstilstand. Naast hartmassage kunnen deze mensen geholpen worden met een AED. De AED geeft een electrische schok waarmee het hartritme wordt hersteld. Een AED kan dus levens redden. De werkgroep AED’s Vinkhuizen zet zich in om de wijk te voorzien van voldoende AED’s. 

In Vinkhuizen zijn inmiddels drie openbare AED’s aanwezig. Naast de AED bij de Goudvink is er een AED geplaatst bij ’t Vinkhuys en aan de gevel van een huis aan de Briljantstraat 143, bij de heer Bosker. 

Vinkhuizen, 18 mei 2022