Ga naar de inhoud

Graffiti kunstwerk aan muur Zilverlaan/Metaallaan

Spreek tekst uit

Laden...
Gaffiti kunstwerk Metaallaan 600p

Gaffiti kunstwerk Metaallaan 600pIn het Groninger Museum is nu de expositie JR: Chronicles te zien, over het werk van de beroemde graffiti-artiest JR. Eerder werd er al een kunstwerk gerealiseerd middels grote zwart-wit zelfportretten over de hele zijgevel van sporthal Vinkhuizen.

Nu is er een prachtig kunstwerk gemaakt aan een zijmuur van rijtjeswoningen aan de Zilverlaan. De zijmuur zie je heel duidelijk als je over de Metaallaan loopt. Het graffiti kunstwerk is van het kunstenaarsduo Nomad Clan uit Manchester. Het kunstwerk is maar liefst 70 vierkante meter groot. Op het kunstwerk is een half gezicht afgebeeld, dat van steen is. In (en uit) dat halve gezicht groeit de wereld aan paddestoelen, bomen, planten, mos en ander groen. De kunstnaars bedoelen hiermee dat we allemaal één natuur zijn.ondanks alle achtergronden in de wijk, waar je ook vandaan komt, hoe oud of jong je ook bent: in de basis zijn we allemaal hetzelfde.”Ter ere van JR Chronicles worden er in totaal drie kunstwerken gerealiseerd. Naast deze in Vinkhuizen, is er ook een gemaakt in Paddepoel en een in Beijum. 

Vinkhuizen, 10 juni 2022