Ga naar de inhoud

Denk mee: het geld is er, nu het idee voor Vinkhuizen

Spreek tekst uit

Laden...

20220610 Wijkbudget Kiosk Diamantpark 600pWat hebben de Vinkmobiel, de Kiosk Diamantpark en de  jaarlijkse bloemenpracht in de groenstrook van de Siersteenlaan met elkaar gemeen? Alle drie zijn mede gerealiseerd door het jaarlijkse Wijkbudget dat Wijkoverleg Vinkhuizen ontvangt van de gemeente om te besteden in de wijk.

De stad Groningen is verdeeld in stadsdelen. Eén van die stadsdelen is Stadsdeel West waarin Vinkhuizen ligt. In 2017 heeft de zogenaamde wijkwethouder besloten dat de bewonersorganisaties in Stadsdeel West een extra zakje geld krijgen voor mooie projecten in de wijk. De bedoeling is dat er jaarlijks een soort van Top 3 van de mooiste projecten wordt samengesteld. Voor Vinkhuizen is Wijkoverleg Vinkhuizen (WOV) aangewezen om plannen op te halen in de wijk.

33.000 Euro

Er is zo’n 33.000 EUR beschikbaar. In de afgelopen jaren is dat onder meer gegaan naar het realiseren van een Kiosk in het Diamantpark, het op de weg houden van de Vinkmobiel, kleinere groenprojecten in de wijk, kerstpakketten voor mensen die het goed kunnen gebruiken, een tafeltennistafel in het Kornalijnpark, AED’s en het Buurtfonds, een potje geld voor kleine projecten door en voor wijkbewoners. Ook in 2022 is er weer een Wijkbudget dat verdeeld kan worden. Het bestuur van WOV is benieuwd welke ideeën de Vinkhuizers hebben om Vinkhuizen nog leuker, socialer en beter te maken. Heb jij of heeft u zo’n idee? Laat het weten aan: [email protected]  of 050-2302991 (Paul Borggreve).

Vinkhuizen, 12 juni 2022