Ga naar de inhoud

Bouwplannen Travertijnstraat en flexwonen achter de Zilverlaan

Spreek tekst uit

Laden...

20220617 Bouwplannen Flexwonen achter ZilverlaanEind dit jaar sluit Backbone 050 aan de Travertijnstraat haar deuren en wil de gemeente de locatie transformeren.

Het gaat echter niet alleen om de Travertijnstraat, maar heel Vinkhuizen-Zuid: de scholen aan de Diamantlaan en de groenstrook tussen de Zilverlaan en sportpark West End.

De gemeente voorziet op de Backbonelocatie woningbouw, maar wil wel kwalitatief bouwen en een mooiere omgeving creƫren, toegankelijk voor iedereen. De groenstrook tussen de Zilverlaan en West-End is aangewezen als locatie voor een toekomstige autoverbinding naar de Ring Weg. De voorspelling is namelijk dat met de komst van De Suikerzijde de Diamantlaan veel drukker gaat worden. In deze groenstrook ziet de gemeente nu een mogelijkheid om flexwonen te realiseren. Flexwonen zijn tijdelijke woningen die verplaatst kunnen worden zoals zeecontainers, woonwagens en tiny huisjes.

De Plekkenmakers
De gemeente heeft de wens om de locaties echt in samenspraak met omwonenden en belanghebbende instanties te gaan ontwikkelen. Daarom heeft ze het bureau De Plekkenmakers in de arm genomen. Dat bureau gaat van de zomer bezig. Eerst zal De Plekkenmakers spreken met de scholen rondom de Backbonelocatie. Na de zomer worden ook omwonenden uitgenodigd om mee te praten.

Vinkhuizen, 19 juni 2022