Ga naar de inhoud

Reitdiepzone nog lang niet klaar

Spreek tekst uit

Laden...

20220617 Reitdiepzone ACM locatieAl jaren wordt er volop getimmerd en geboord aan de Friesestraatweg die door de gemeente meestal Reitdiepzone wordt genoemd.

Pas dit jaar is er een structuurvisie opgesteld die waarschijnlijk op 6 juli 2022 door de gemeenteraad wordt goedgekeurd. Wijkoverleg Vinkhuizen had over die visie nogal wat zorgen geuit. De leefbaarheid voor de toekomstige bewoners is matig: er is weinig groen, veel geluidsoverlast door de Ring Weg en mogelijk bedreiging van de gezondheid, omdat de zone grenst aan een gevaarlijke-stoffenroute over weg en spoor.

Stand van zaken

De stand van zaken op dit moment is van noord naar zuid:

– Alfagarage: nog geen plannen.
– volop bouwactiviteiten op de Veldmalocatie die is omgedoopt tot ‘The Yard’. Eerder zou het project Dykstaete heten, maar is tijdens de bouw verkocht. Oplevering is waarschijnlijk eind 2023.
– Bestrating Ommelanden is afgerond. De Friesestraatweg blijft een klinkerweggetje.
– Het perceel naast het viaduct met de Pleiadenlaan is vervuild daarover komt een isolatielaag.
– Baxbier zal over 4 a 5 jaar vertrekken. De locatie kan dan verder ontwikkeld worden.
– Voor locatie Portland loopt nu een beroep bij de Raad van State. De gemeente verwacht dat er toch snel begonnen kan worden.
– Voor de naastgelegen JaHoloactie wordt deze zomer een voorontwerp gepubliceerd.
– De ACM locatie is vol in aanbouw, met de nodige overlast voor verkeer en omwonenden.

Veel hinder verwacht
Als de bebouwing in het zuidelijk deel enigszins is gevorderd zal ook daar de straat opnieuw worden aangelegd. De gemeente verwacht dat dit heel veel hinder zal opleveren, omdat ook de riolering wordt vervangen. Waarschijnlijk zal de straat dan langere tijd niet door fietsers kunnen worden gebruikt.

Vinkhuizen, 19 juni 2022