Ga naar de inhoud

Huisartsen in Groningen West voeren actie

Spreek tekst uit

Laden...

HuisartsprotestOp vrijdag 1 juli voeren huisartsen in de Groninger wijken Vinkhuizen, Paddepoel, Reitdiepwijk en De Held, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat doen ze in het belang van alle patiënten. Ze vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer patiënten worden verwezen naar het ziekenhuis en de GGZ zijn er vaak lange wachtlijsten.

De huisartsen willen:

  • meer tijd hebben voor hun patiënten;
  • minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
  • betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;
  • dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de GGZ en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdagmiddag 1 juli voeren de huisartsen van Vinkhuizen, Paddepoel, De Held en Reitdiepwijk actie. De acties verschillen per praktijk. Sommige huisartsen en medewerkers gaan naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Andere praktijken zijn die middag slechts geopend voor spoed.

Maar wat ze hoe dan ook allemaal het allerliefste doen, is goed voor hun patiënten zorgen. En daarom kunnen patiënten die dag onder het motto van ‘Haring in het land, huisarts op de kant’ tussen 14:00 en 16:00 uur terecht bij de huisartsen van de Zonnelaan terecht voor een haringhapje. Liever een appeltje? Ook dat kan, want immers ‘An apple a day, keeps the doctor away’.

Wilt u de huisartsen steunen in deze actie? Kijk op www.huisartseninactie.nl/doe-mee/ hoe u dat kunt doen.

Vinkhuizen, 26 juni 2022