Ga naar de inhoud

‘Warme Jassendag’ in MFC ’t Vinkhuys een succes, meerdere mensen die met diverse warme kledingstukken blij en tevreden ’t Vinkhuys weer verlieten

Spreek tekst uit

Laden...

315928716 520663546742226 4752193545309588527 1n

Vanuit Buitengewoon zijn is het initiatief Warme Jassendag, van Suzanne van der Sleen, ontstaan Het fenomeen groeit jaarlijks. Voor het tweede jaar heeft Lutske Pultrum de warme Jassendag in actie in Vinkhuizen georganiseerd. Er was veel geflyerd en aandacht gegeven in krant en op sociale media.

Naast de inbreng van alle mensen waren vanuit Goud Goed dozen met sjaals, wanten en mutsen en van Kringloop plus nog enkele jassen gedoneerd. Totaal een hele voorraad die 19 november in het Vinkhuys was uitgestald.

Buurvrouw Jotika heeft geholpen deze voorraad op locatie te krijgen. Samen met de vrijwilligers Esther en Katja en ondersteuners vanuit het Vinkhuys was het gezellig met de mensen die iets kwamen brengen, ruilen of voor zichzelf en anderen slaagden om de wintergarderobe aan te vullen met warme buitenkleding.

Er is nog heel veel overgebleven dat verdeeld zal worden over Kringloop plus, Oekraïense vluchtelingen in Haren en naar andere warme Jassendag acties.

Vanuit vinkhuizen.nl willen we Lutske, Esther, Jotika, Robert-Jan en zijn collega van ’t Vinkhuys en het bestuur van ’t Vinkhuys (die de zaal gratis ter beschikking hebben gesteld) maar ook Katja van der Wolde-Buiks (die al vanaf s’ochtends en tot 14.00 uur aanwezig was ter ondersteuning) en alle mensen en kringloopbedrijven die kleding gedoneerd hebben complimenteren en bedanken voor hun inzet en vrijgevigheid voor deze mooie en warme actie en de gezellige middag in ’t Vinkhuys!

Zie ook: https://www.warmejassendag.nl

Vinkhuizen, 19 November 2022