Ga naar de inhoud

Plan voor pumptrackbaan naast Zilverpad als gevolg van Ring West

Spreek tekst uit

Laden...

IMG 20221127 WA0022

Foto: Zilverpad in November 2022 (Paul Borggreve)

Hoewel Ring Zuid nog niet klaar is, is de gemeente al bezig met de ombouw van Ring West. Daarvoor is er een klankbordgroep met vertegenwoordigers uit verschillende wijken rondom de Ring West, waaronder Wijkoverleg Vinkhuizen (WOV). Op maandag 21 november kwam de klankbordgroep bijeen in ’t Vinkhuys. De aanleg van een nieuwe Ring West kan nog wel 10 jaar duren, maar in de voorbereiding daartoe worden er al maatregelen genomen.

Eén van die maatregelen is dat het huidige fietspad ‘Zilverpad’ begin 2023 wordt verlegd. Vanuit de fietstunnel zullen fietsers dan rechtdoor over, wat nu nog een grasveld is, fietsen om Vinkhuizen te bereiken. Tussen dit nieuwe fietspad en het huidige fietspad ‘Zilverpad’ blijft er dan nog een flinke ruimte over. De klankbordgroep wil in dit stuk tegemoet komen aan de wens van buurtbewoners die graag een pumptrackbaan in Vinkhuizen willen hebben.

Dat heeft natuurlijk wel wat voeten in aarde. In 2023 moet daarom een bewonersbijeenkomst worden georganiseerd om te peilen of vooral de direct omwonenden van de Zilverlaan hun fiat willen geven voor deze pumptrack/BMX/fietscrossbaan.

Verder heeft het WOV opnieuw het sluipverkeer in Vinkhuizen, dat via de Siersteenlaan, de Diamantlaan en de Edelsteenlaan de wijk binnenkomt/verlaat, aan de kaak gesteld. Er is sprake van veel sluipverkeer door gewone auto’s, maar ook veel zware vrachtwagens en soms ook tractoren en hijskranen. Daarnaast wordt er met grote regelmaat erg hard gereden. Dit is bij de klankbordgroep onder de aandacht. Gekeken wordt wat de mogelijkheden zijn om te handhaven op sluipverkeer en automobilisten die met hoge snelheid door de wijk crossen. De klankbordgroep wil hierover in gesprek met de gemeente en Handhaving. Ook het Rijk heeft Ring West inmiddels erkend als een ‘probleem’. Door alle werkzaamheden op de Ring Zuid zoals bij het knooppunt Hoogkerk en de werkzaamheden aan de Ring West zelf zit vooral Vinkhuizen met sluipverkeer.

Vinkhuizen, 30 November 2022