Ga naar de inhoud

WOV vraagt tekst en uitleg over slechte communicatie over- en te vroegtijdige afsluiting Platinalaan i.v.m. aanleg Warmtenet

Spreek tekst uit

Laden...

pl

Wijkoverleg Vinkhuizen heeft op 5 December contact gehad met de Gemeente, WarmteStad en aannemer Visser & Smit Hanab over de slechte communicatie over- en te vroegtijdige afsluiting van de Platinalaan i.v.m. de aanleg van het Warmtenet in de Platinalaan.

Wij attendeerden de gemeente er op dat er niet volgens de vergunning is gehandeld en dat er niet (goed) gecommuniceerd is over de afsluiting via de website groningenbereikbaar.nl. De afsluiting mocht volgens de vergunning pas ingaan op 5 december om 07.00 uur, terwijl de Platinalaan al is afgesloten sinds 1 december! Inmiddels is de afsluiting wel aangegeven op groningenbereikbaar.nl. Waarom hier niet veel eerder over is gecommuniceerd had de gemeente geen antwoord op. Ook niet op het feit dat er niet volgens de vergunning is gehandeld.

De aannemer Visser & Smit Hanab geeft aan dat ze de Platinalaan eerder hebben afgesloten omdat de werkzaamheden aan de rotonde Goudlaan/Siersteenlaan sneller klaar waren en omdat ze wilden voorkomen dat er auto’s geparkeerd zouden worden in de Platinalaan die ze dan op 5 December weg zouden moeten slepen. Een lachwekkende suggestie… Het bedrijf heeft zich gewoon aan de verleende vergunning te houden!

pl1

Over de buizen op de stoep in de Platinalaan hebben wij ook geklaagd en gevraagd of deze niet elders kunnen worden neergelegd zodat voetgangers gewoon door de Platinalaan van- en naar het winkelcentrum kunnen lopen. Het antwoord daarop; “we laten ons niet vertellen hoe wij onze werkzaamheden moeten verrichten. Als het jullie niet bevalt dan kun je bij de gemeente een klacht indienen.”

Dan naar WarmteStad… Zij vinden het vervelend dat er niet volgens de vergunning is gehandeld, maar begrip is er wel voor de aannemer omdat de werkzaamheden aan de Goudlaan en Siersteenlaan eerder klaar waren. “Dat is toch mooi? Dan zijn we ook eerder klaar!” En… “Tja, we kunnen die te vroege afsluiting nu niet meer terugdraaien”. Wel gaat WarmteStad op ons verzoek contact opnemen met de aannemer over betere bewegwijzering/meer borden met omleidingsroutes in Vinkhuizen m.b.t. de afsluiting van de Platinalaan. Want nu rijden dagelijks tientallen automobilisten vanuit de richting van de Metaallaan richting de Platinalaan alwaar ze weer moeten omkeren.

Wij gaan als bewonersorganisatie zeker een klacht indienen over de gang van zaken en zullen proberen af te dwingen dat de Platinlaan weer voor voetgangers toegankelijk wordt gedurende de werkzaamheden.

Vinkhuizen, 6 December 2022