Ga naar de inhoud

Gezellige Kerstmarkt Diamantpark! Ondanks de kou toch wel een aardig bezoekersaantal

Spreek tekst uit

Laden...

km1

De Kerstmarkt in het Diamantpark was ondanks de kou toch wel een succes te noemen. Het bezoekersaantal was toch wel aardig te noemen. Geschat wordt dat er verdeeld over de dag in totaal toch wel tussen de 200 en 250 mensen een kijkje kwamen nemen.

Er stonden meer dan 20 kramen waar particulieren en ondernemers verschillende waren te koop aanboden, zoals kerstversiering, make-up en cosmeticaproducten, zelfgemaakte kunstwerken, kleding, maar ook etenswaren zoals verse worst, Surinaams eten, Honing, Snert, warme chocolademelk en Glühwein. Ook stond er een Churros kraam waar mensen een soort Spaanse friet konden halen en bij de kiosk konden mensen terecht voor koffie, thee, frisdrank en andere versnaperingen.

km2

Uiteraard ontbrak ook de kerstman en zijn hulp elf niet. Deze liepen de hele dag rond in het park om met mensen op de foto te gaan. Er was een kindertreintje en ook stond er een wensboom in het park waar mensen hun, op een kaartje geschreven, wens voor 2023 in konden hangen. de kiosk wil enkele van deze wensen in vervulling gaan proberen te brengen.

Ook werd er nog een streetdance act opgevoerd en werden mensen de hele dag voorzien van diverse kersthits en andere muziek door Eddy Post.

km3

In verband met de kou was er een tent opgezet met zit plek waar mensen konden opwarmen bij 2 warme heaters. Dit was ook wel nodig, want het was bar koud. Desondanks lieten mensen zich niet ontmoedigen en kwamen toch nog in best grote getale naar de Kerstmarkt toe.

km3 1

In de loop van de middag werden er door zo’n twintig mensen gezamenlijk kerstliedjes gezongen onder leiding van Fenny Hoekstra. Dit was een idee van- en georganiseerd door de cultuurcoach van Vinkhuizen, Theo de Groot.

km4

Als klap op de vuurpijl kreeg de Kiosk Diamantpark ook nog een cheque van 500 euro uitgereikt door Stichting Student Albertus Reageert. Stichting STAR zet zich in voor goede doelen in Groningen en Ommeland. Het doel van Stichting STAR is het verkleinen van de kloof tussen de leden van Albertus Magnus en de inwoners van de stad Groningen en ommeland. Met ontzettend veel motivatie, stellen studenten van Albertus zich beschikbaar om zich in te zetten voor mensen in Groningen die hard hulp nodig hebben. Stichting STAR steunt lokale doelen, door het inzamelen van geld en het leveren van vrijwilligerswerk. Kiosk Diamantpark geeft aan van het geld o.a. nieuwe stoelen en stoelkussen te willen gaan kopen voor bij de kiosk.

km5

Zoals altijd bij dit soort grote evenementen waren er sponsoren en vrijwilligers betrokken die dit evenement mede mogelijk hebben gemaakt. Allen worden namens Stichting Kiosk Diamantpark zeer bedankt voor hun gulheid- en inzet!

Vinkhuizen, 19 December 2022