Ga naar de inhoud

Parkeerchaos in de Zilverlaan in Vinkhuizen door invoering betaald parkeren in Paddepoel-Zuid en de Friesestraatweg

Spreek tekst uit

Laden...

328434962 583032056633600 2248558824297734340 n

Wie geregeld door de Zilverlaan rijdt – en wie doe dat niet in Vinkhuizen – is ongetwijfeld opgevallen dat de straat opeens zo smal is.

Sinds op 1 mei 2022 betaald parkeren is ingevoerd in Paddepoel-Zuid en op de Friesestraatweg, is het steeds drukker geworden met gemotoriseerd blik op juist de Zilverlaan.

Het is niet zo waarschijnlijk dat het wagenpark van de straatbewoners grandioos is uitgebreid. Het lijkt erop dat het vooral parkeerders van buiten de buurt zijn. Door het fietspad (het Zilverpad) is de straat voor de bewoners van onder meer de Woldring Locatie dichtbij en gratis.

Toename van de parkeerdruk was voorzien met het invoeren van het betaald parkeren. Inmiddels begint de parkeeroverlast steeds gekker te worden. Bezoekers en soms bewoners moeten geregeld speuren naar een plekje voor hun vierwieler.

Speeltuin BSV De Apenkooi onbereikbaar

Eén van de meest getroffen organisaties is De Apenkooi. Johan Omlo, voorzitter van de speeltuin, vertelt: ‘Wij merken dat veel onbekende auto’s aan onze straat parkeren waardoor het voor onze bezoekers vrijwel onmogelijk is om een plek te vinden. Met grote regelmaat wordt de toegang tot ons pand versperd door voertuigen. Dit is, in verband met de brandveiligheid, verboden. Wij als speeltuin kunnen hier weinig aan doen en meer en meer bezoekers klagen over de dramatische toestand bij ons in de straat.’ Nu de nieuwe ACM-locatie (Crossroads) binnenkort wordt opgeleverd verwacht Omlo dat de overlast alleen maar zal toenemen.

Wijkoverleg Vinkhuizen vindt de situatie in de Zilverlaan zorgelijk. Graag hoort zij van omwonenden of en in hoeverre zij overlast ervaren. Reacties zijn welkom bij: [email protected] of 050 – 230 29 91 (Paul Borggreve).

Een makkelijke oplossing is er niet. De oplossing die de gemeente nu al wel klaar heeft liggen, is het invoeren van betaald parkeren, ook in Vinkhuizen.

Vinkhuizen, 1 Februari 2023