Ga naar de inhoud

Verslag Samen Financieel Sterk (SFS) Vinkhuizen Lunch in de Pareloester

Spreek tekst uit

Laden...

Naamloos0

Op dinsdag 7 februari kwam het collectief Samen Financieel Sterk Vinkhuizen weer bij elkaar. Deze eerste editie in 2023 bestond hoofdzakelijk uit een lunch en een (ter plekke besloten) voorstelrondje omdat er sinds de laatste editie in 2022 weer een aantal nieuwe interessante deelnemers zijn aangeschoven bij het collectief. Door tijdsgebrek (de bijeenkomst duurde maximaal 1,5 uur) werd er afgeweken van het hoofdprogramma en in plaats daarvan gekozen voor het eenmalige voorstelrondje. Het was een samenzijn van allerlei verschillende mensen, geweldig. José Wilschut schreef op verzoek van Wijknieuws Vinkhuizen onderstaand verslag over de bijeenkomst in de Pareloester in Vinkhuizen.

José Wilschut (VIA José – Verbinden, Inspireren en Advies) van SFS is weer terug van haar zwangerschapsverlof. Zij had naast de lunch een programma samengesteld op basis van de input van de deelgenoten van Samen (financieel) Sterk Vinkhuizen en dit samen met een aantal methoden en interventies. Al snel werd duidelijk dat anderhalf uur veel te kort is. De diversiteit aan mensen, disciplines, organisaties en met allemaal hun eigen ervaringen maakte dat er veel gespreksstof was. Bovendien is de klik al aanwezig door de gemeenschappelijke deler; een liefde voor mensen en Vinkhuizen. Dus het programma werd losgelaten. Elkaar op een laagdrempelige manier leren kennen en kennis delen onder het genot van een goed verzorgde lunch was voor nu genoeg. Een mooie nieuwe start voor in het nieuwe jaar en ook met weer veel nieuwe gezichten. Er werd dan ook na de gezellige lunch een voorstel ronde gedaan; “wat brengt jou hier?”. Dit deden wij nog eenmaal, puur voor de grote aantal nieuwe deelgenoten en als doorstart voor in 2023. Vanaf de volgende meeting gaan we actief verder en mocht je willen, is er dan ruimte om elkaar te leren kennen bij de inloop en of het nazitten.

Naamloos1

In het voorstelrondje spreken ook de nieuwe deelgenoten waaronder nieuwsgierige buurtgenoten, buurtgenoten met talenten die zich aanbieden zoals Evander en Jennifer, vrijwilligers Max en Marjon van de Pareloester, collega’s van ‘t Vinkhuys, nieuwe organisaties en ga zo maar door. Allemaal te zien in de filmpjes, dan komt iedereen tot zijn/haar recht. Ook wordt er verteld door Linda ten Cate (opbouwwerker bij WIJ Vinkhuizen) over de dag met gratis knippen voor inwoners van Vinkhuizen ontstaan uit een eerder meeting van SFS. Dit werd mede georganiseerd door inwoonster en kapster Nathalie van Nathalie’s Haarsaloon en gedaan samen met behulp van pedicure Uchenna Afolabi van Nail Beauty & Foot Care en schoonheidsspecialiste Else Steenhuis van Evine Skincare. Nog goed om te noemen is dat er vijftien deelgenoten afwezig waren doordat zij helaas niet konden, maar ons de volgende keer weer komen versterken.

Na deze ronde ligt José nog kort toe wat SFS is, het ontstaan in de Grunobuurt en nu dus actief in Vinkhuizen. Samen met een korte toelichting van één van de vele methoden die worden ingezet. En wat onze droom is; dat mensen in Vinkhuizen met een vraag, een talent, financiële vragen en/of een noodkreet een plek mogen vinden waar ze snel en fijn geholpen worden. Dat mag zijn bij de buren, een organisatie, een vereniging of ervaringsdeskundige, een zzp’er of waar iemand zich dan ook prettig voelt. Dat iemand met een talent een ander kan ondersteunen en andersom. En dat alle partijen in en om Vinkhuizen echt kunnen aansluiten bij de inwoners van de wijk. “Ik geloof er in dat iedere persoon iets weet wat ik niet weet en andersom” en daarom zijn we nog lang niet compleet, sluit gerust aan zodat we meer weten en meer kunnen bieden. Samen staan we sterker: we halen, brengen en groeien samen in, voor en met Vinkhuizen.

Naamloos2

Elke meeting van SFS is weer op een andere locatie zoals de volgende keer bij Buurt- en Speeltuinvereniging De Apenkooi. Zo leren we heel Vinkhuizen hopelijk kennen en sluiten hopelijk steeds meer mensen aan. Dus weet je nog een leuke locatie, of heb je zelfs een geschikte locatie voor een meeting? Laat het gerust weten. De volgende bijeenkomst staat in het teken van actie! De week van het geld komt eraan en daar kunnen vast leuke en helpende activiteiten aan gekoppeld worden om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken en helpen.

Daarnaast is het ook hard werken om samen sterk en gelijkwaardig te kunnen zijn. SFS Vinkhuizen mag groeien in vertrouwen, het eerlijk zijn over belangen, ideeën omzetten in actie, gelijkwaardigheid, krachten, wijsheid en vanuit je hart werken. Daar zijn methoden en interventies voor en dus zullen we hier ook mee bezig gaan.

De volgende keer is het dus tijd voor werken aan vertrouwen (de ijsberg), samenwerken, activiteiten realiseren en je talenten aanbieden of in ruil voor het gebruik van iemand anders talent.

Met dank aan Max en Marjon van de Pareloester dat Samen Financieel Sterk gebruik mocht maken van hun ruimte en de heerlijke lunch die zij hebben verzorgd.

Vinkhuizen, 11 Februari 2023