Ga naar de inhoud

SCN, het thuishonk voor creatieve en technische jeugd in Vinkhuizen

Spreek tekst uit

Laden...

scn1

Op Zaterdag 18 Februari bezocht wijkjournalist, Danny Hoffmann, Stichting SCN aan de Travertijnstraat 6 in Vinkhuizen waar hij enkele interviews hield met vrijwilligers en bezoekers van het centrum.

Wat is Stichting SCN en wat doen zij?

Stichting SCN is het gaafste Technisch & Creatief Jeugdcentrum van Nederland aldus de voorzitter van SCN, Leon Gijzen. Er is van alles te doen en te beleven. Het centrum bestaat inmiddels 15 jaar en heeft als doel om jongeren technische en creatieve dingen aan te leren en is daarnaast ook gewoon een gezellige ‘huiskamer’ waar jongeren zichzelf kunnen- en mogen zijn en waar ze kunnen socializen met elkaar. De slogan bij SCN is vooral ‘Welkom Thuis’. Naast de techniek en creativiteit heeft het vooral ook een sociaal karakter.

scn2

Voor wie is SCN bedoeld?

Iedereen mag er komen, dus ook (jong) volwassenen en SCN wil dat iedereen zich er thuis voelt. Je kunt er aan allerlei activiteiten en workshops meedoen zoals het sleutelen aan brommers en motoren, het (leren) maken van muziek, creatieve workshops als (leren) schilderen en tekenen, robots of andere leuke dingen maken van gebruikte materialen, (leren) programmeren en zelf apparaatjes bouwen, (leren) koken en gezamenlijk eten, computerspelletjes doen zoals Mario Kart of flipperen op de flipperkast, een potje tafeltennis enzovoort. De workshops worden gegeven door vrijwilligers die zijn gespecialiseerd in hun vakgebied. Kortom, SCN is een leuk, gezellig en divers jeugdcentrum dat vele mogelijkheden biedt.

scn4

Wat zijn de openingstijden?

Het centrum is geopend op Woensdagen van 18.00 – 21.00 uur, Vrijdagen van 19.00 – 22.00 uur en Zaterdagen van 10.00 – 16.00 uur.

scn5

Wat kost het?

SCN heeft geen winstoogmerk en vraagt lidmaatschapsgeld puur om de noodzakelijke kosten zoals de huur van het pand te kunnen betalen. Normaliter kost een lidmaatschap bij SCN 10,00eu per maand. Echter met de tegenwoordige hoge energieprijzen en de dure boodschappen zijn er veel mensen (ouders van jongeren), jongeren en (jong) volwassenen zelf die een dergelijk bedrag niet meer kunnen opbrengen. Geef dit gerust aan bij SCN. De instelling probeert dan de betaling van het lidmaatschapsgeld voor je te regelen bij Stichting Leergeld. SCN wil duidelijk aangeven dat iedereen welkom is en blijft, ook als men het lidmaatschapsgeld niet kan opbrengen en ook als dit door SCN niet geregeld kan worden met Stichting Leergeld. Niemand wordt vanwege financiële redenen dus uitgesloten bij SCN! Je bent welkom om gratis eens een maandje proef te draaien en te zien of het wat voor je is, voegt voorzitter Leon Gijzen er aan toe.

scn6

SCN kan nog wel wat extra vrijwilligers gebruiken!

Lijkt het jou leuk om vrijwilliger te worden bij SCN en heb jij (ook nog) specifieke kennis op een bepaald (vak)gebied? Ze ontvangen je met open armen.

scn7

Wil je meer informatie over SCN?

Voor meer informatie over SCN kun je kijken op https://stichting-scn.nl of hun facebookpagina https://facebook.com/stichtingscn. SCN is op dit moment helaas nog niet telefonisch bereikbaar, maar daar wordt mogelijk aan gewerkt. Wel kun je voor meer informatie of vragen een mail sturen naar [email protected]. En wil je de interviews met de vrijwilligers en bezoekers van SCN bekijken? Ga dan naar https://youtube.com/@wijknieuws.vinkhuizen.

Vinkhuizen, 18 Februari 2023