Ga naar de inhoud

Wijknieuws Vinkhuizen krijgt uitsluitsel van WamteStad na vragen over herbestrating Platinalaan na aanleg warmtenet

Spreek tekst uit

Laden...

20230126 171500Foto: 27-01-2023, ter illustratie

Kortgeleden kwam er bij Wijknieuws Vinkhuizen op facebook een bericht binnen van een bewoonster aan de Platinalaan in Vinkhuizen. Zij gaf aan verhalen te hebben gehoord over de herbestrating van de Platinalaan na de aanleg van het warmtenet aldaar. Volgens mevrouw zou het een jaar gaan duren voordat de straat opnieuw zou worden geasfalteerd, maar anderzijds had zij ook gehoord dat de straat zou worden herbestraat met klinkers. Of wij van Wijknieuws daar meer over wisten?

Wat de secretaris van het WOV weet te vertellen is dat er is toegezegd dat de werkzaamheden op- of rond 3 maart klaar zouden zijn. Maar het WOV vermoedde al dat dit ‘betrekkelijk klaar’ betekent, want ja de buizen liggen dan weliswaar in de grond, maar dan volgt echter nog de herinrichting van de straat. Dus de werkzaamheden klaar krijgen op- of rond 3 maart is simpelweg onmogelijk en dus niet aan de orde.

Naar aanleiding van de vraag van de bewoonster aan de Platinalaan heb ik, wijkjournalist Danny Hoffmann (als vertegenwoordiger van het WOV), contact gezocht met WarmteStad. Die verwezen in eerste instantie door naar de gemeente. Daar werd telefonisch contact mee opgenomen. Vandaag kwam er per mail een reactie bij mij binnen van toch weer WarmteStad.

Zie hieronder de reactie van WarmteStad >>>

Beste mijnheer Hoffmann,

Naar aanleiding van uw vraag over de bestrating van de Platinalaan kan ik u het volgende vertellen;

In de Platinalaan wordt een deel van de weg met klinkers bestraat. Het gaat hier om een tijdelijke situatie. We kunnen helaas pas over ongeveer een jaar asfalteren omdat de straat na de aanleg van het warmtenet ongeveer een jaar lang moet ‘inklinken’. Dat geeft de gemeente de tijd om in overleg met de buurt te bespreken of de straat kan worden verbeterd. Er zijn mogelijkheden om de straat te vergroenen, maar de gemeente wil daar vanzelfsprekend graag over in gesprek met de buurt. De gemeente verwacht rond de zomer met de buurt/omgeving te gaan spreken over de herinrichting van de straat. Dit geeft ook u, als vertegenwoordiger van de bewoners van Vinkhuizen, de mogelijkheid om hierover mee te praten. De gemeente neemt tegen die tijd graag contact met u op.

We hopen dat u hiermee goed geïnformeerd bent over de situatie op de Platinalaan.

Met vriendelijke groet,

WarmteStad

<<<

Uiteraard wil ik als wijkjournalist graag aanwezig zijn bij de bijeenkomst in de zomer voor de buurt/omgeving. Dit heb ik WarmteStad dan ook laten weten in een reactie op de mail van WarmteStad.

Tot slot heb ik nog een tip voor WarmteStad, namelijk; “Informeer de buurt/omgeving beter, want nu moest ik als wijkjournalist weer achter de informatie aan die WarmteStad ook gewoon zelf reeds naar de buurt/omgeving had kunnen communiceren.”

Vinkhuizen, 28 Februari 2023