Ga naar de inhoud

Platinalaan: eerst klinkers, over een jaar asfalt

Spreek tekst uit

Laden...

Platinalaan1

De Platinalaan zal de komende weken niet geasfalteerd worden. Een woordvoerder van WarmteStad laat weten dat de straat eerst gedeeltelijk een bestrating met klinkers krijgt. Asfalteren zou nu niet mogelijk zijn, omdat de straat slechts voor een deel open is gemaakt. Zou je nu asfalteren dan zouden later scheuren kunnen ontstaan. De bodem moet eerst een jaar ‘inklinken’.

Een woordvoerder van aannemer Visser & Smit Hanab had eerder laten weten dat inklinken niet nodig is. Door toepassing van een speciale techniek waarbij heel veel water wordt gebruikt, het ‘slempen’, zou het mogelijk zijn om de bodem snel te laten inklinken zodat meteen daarna met asfalteren gestart zou kunnen worden. Tegelijkertijd met de Goudlaan. Nu heeft men dus anders besloten. Bewoners van de Goudlaan, waar wel geasfalteerd wordt, hebben inmiddels een brief van Warmtestad ontvangen waarin de diverse etappes van het asfalteren wordt uitgelegd. Na aanleg van de onderlaag en de tussenlaag volgt maandag 13 maart aanleg van de toplaag.

Platinalaan2

Nu de Platinalaan nog geen nieuw asfalt krijgt heeft de gemeente de tijd om na te denken over een mogelijke verbetering van de Platinalaan. In een gesprek met omwonenden wil de gemeente tot een plan van herinrichting komen. Vergroening behoort tot de mogelijkheden. De gemeente verwacht rond de zomer die gesprekken te zullen voeren.

Wanneer de Platinalaan weer geopend wordt voor verkeer vanuit de Diamantlaan is op dit moment nog onbekend. Momenteel wordt daar nog water weggepompt. Een en ander heeft ook te maken met de aansluiting van de Diamantflat op het warmtenet. De eindtermijn van de afsluiting die overal op de borden valt te lezen (3 mrt 17 h.) is daarmee, zoals Wijkoverleg Vinkhuizen al verwachtte, niet gehaald.

Vinkhuizen, 4 Maart 2023