Ga naar de inhoud

Tafeltennisvereniging Vinkhuizen viert jubileum

Spreek tekst uit

Laden...

TTV JUBILEUM 011827

Op 15 maart is het precies vijftig jaar geleden dat de Groningse tafeltennisvereniging Vinkhuizen werd opgericht. Dit heuglijke feit wordt gevierd met een feestelijke jubileumbijeenkomst op zondag 25 juni, aan het eind van het tafeltennisseizoen.

Voor leden en oud-leden is er op 25 juni van 11 tot 14 uur eerst het jubileum clubtoernooi in de gymzaal aan de Goudlaan 5. Daarna is het vanaf 15 uur feest in ’t Vinkhuys aan de Diamantlaan 94. Je kunt er een tentoonstelling bezoeken, met andere (oud-)leden herinneringen ophalen en genieten van een speciale multimediapresentatie waarin tafeltennisballetjes een belangrijke rol spelen. En onder het genot van een hapje en een drankje kan er uiteraard ook een balletje worden geslagen.

TTV Vinkhuizen 021830 v

Oproep aan oud-leden

De jubileumcommissie is nog op zoek naar materiaal voor de tentoonstelling, zoals bjvoorbeeld oude foto’s, exemplaren van het clubblad of clubshirts. Gert Jan Huiskes (tel 06 24149856) neemt het graag in ontvangst. Bij hem kun je je ook aanmelden voor het toernooi en het jubileumfeest.

Activiteiten

Behalve met pingpongen kun je op 25 juni in het Vinkhuys ook aan de slag met verwante spelen, zoals shuffleboard, sjoelen en showdown. Dit laatste is een combinatie van tafeltennis en tafelvoetbal. Showdown wordt veel gespeeld door blinden en slechtzienden, maar ook door mensen die goed kunnen zien en voor de gelegenheid een donker gemaakte skibril dragen. Sinds 2016 heeft de vereniging een actieve afdeling showdown.

TTV Vinkhuizen 031831 v

Historie

De tafeltennisvereniging werd in 1973 opgericht in de jonge wijk Vinkhuizen. In de begintijd stroomden de leden toe. TTV Vinkhuizen was aktief in de kompetitie en er was zelfs een klubblad (toen schreef men nog alles met een k). Maar tegen de eeuwwisseling kwam de klad erin, met als resultaat dat de club op sterven na dood was. Op papier bestond hij nog wel, maar er waren geen activiteiten meer. In januari 2010 kwam de doorstart: de vereniging werd nieuw leven ingeblazen. Dankzij publiciteit en actieve werving onder de jeugd zijn er nu weer vele tientallen leden, twee vaste speelavonden per week en drie teams in de NTTB-competitie. Alle reden dus voor een feestje.

Meer informatie over het jubileum en de feestelijke activiteiten is te vinden op www.ttvvinkhuizen.nl.

(Ingezonden persbericht door TTV Vinkhuizen)

Vinkhuizen, 11 Maart 2023