Ga naar de inhoud

Verslag bijeenkomst Samen financieel Sterk Vinkhuizen in BSV De Apenkooi (met aankondiging: De week van het Geld)

Spreek tekst uit

Laden...

20230308 212106 1 1

Op woensdag 8 maart kwamen we dit keer samen bij buurt- en speeltuinvereniging BSV De Apenkooi aan de Zilverlaan 4 in Vinkhuizen (elke bijeenkomst is op een andere locatie in de wijk). Ondanks 20 ziekmeldingen en 12 afmeldingen i.v.m. volle agenda of overige redenen zijn we met 18 aanwezigen flink en fijn aan de slag geweest. Ook verwelkomen wij weer acht nieuwe deelnemers en werden er gave ideeën en initiatieven gedeeld waarvan we in de toekomst zeker wat gaan horen en of wat mee gaan doen.

20230308 140311 1 1 1

Die avond zijn we 2.5 uren bezig geweest met de week van het geld, die is van maandag 27 tot en met vrijdag 31 maart. We vonden deze week een goed thema om als Samen Sterk Vinkhuizen eens te kijken wat we inwoners en Vinkhuizen konden bieden tijdens deze week. Het idee is om de vijf dagen te vullen met iedereen die al is aangehaakt bij Samen (Financieel) Sterk en mensen te benaderen die nog niet aan gehaakt zijn met de reden: om er te zijn voor mensen met financiële vragen, “want een vraag is toch heel normaal?” en bekendheid te geven aan Samen (Financieel) Sterk: wij zijn er samen in Vinkhuizen voor en met elkaar. Samen zijn we sterker en kunnen, weten en doen we meer. We hopen om schaamte, taboe en eenzaamheid te verhelpen en (financiële) vragen te beantwoorden en echt samen te kunnen werken met alle organisaties, vrijwilligers, inwoners en ervaringsdeskundigen zodat we samen één zijn en er samen voor inwoners met vragen en of talenten zijn.

20230309 085717 1 1

Tijdens deze bijeenkomst deelden we ideeën rondom de week van het geld, we kozen locaties en maakten een opzet. Dit was het begin, wel kort dag en uit enthousiasme, maar we gingen er voor. Samen Sterk Vinkhuizen is er tijdens de week van het geld voor mensen met een vraag over financiën en regelvoorzieningen.

De Week Van Het Geld 1 1

Waarom tijdens de week van het geld? Goed omgaan met geld kun je leren! Zo doende de Week van het Geld (https://www.weekvanhetgeld.nl). Ieder jaar organiseert Wijzer in Geldzaken samen met partners de Week van het Geld. Leerlingen en mbo-studenten krijgen praktische tips hoe om te gaan met geld! Hier wordt reclame voor gemaakt en wordt dit onder de aandacht gebracht. Samen Sterk Vinkhuizen wil daar graag bij aansluiten en er voor iedereen in Vinkhuizen zijn om het eens te hebben over geld, tips, informatie en vragen rondom dit thema. Dit wordt gedaan door organisaties en vrijwilligers met kennis over financiën en regelzaken. Daarbij bieden we soep, koffie, thee, wat lekkers, goodie-bags en elke dag een prijs. We zijn er voor jong tot en met oud en op meerdere plekken in Vinkhuizen. Hopelijk tot dan!

De Week Van Het Geld 2 1

Heb je nog vragen? Mail gerust: [email protected]. En ben je nieuwsgierig, heb je een talent, heb je wensen voor jezelf en of je wijk, ben je opzoek naar ondersteuning of bied je ondersteuning? Sluit gerust aan bij een volgende samenzijn van Samen financieel Sterk Vinkhuizen.

Vinkhuizen, 17 Maart 2023