Ga naar de inhoud

Pumptrack naast nieuwe Zilverpad?

Spreek tekst uit

Laden...

VINKENTOUW wk 14 art 2 Pumptrack naast nieuwe Zilverpad FOTO

Het Zilverpad, het fietspad van de Zilverlaan naar de het fietstunneltje bij de Friesestraatweg wordt deze zomer verlegd. Het zicht op de tunnel wordt beter en er gaat een scherpe bocht uit. Het fietspad wordt geleid over een nu niet zoveel gebruikt veld van West-End (zie het kaartje).

Aan de noordkant van het nieuwe fietspad komt een stukje openbare ruimte. De gemeente wil dat graag sportgerelateerd inrichten. Een idee vanuit bewoners van Vinkhuizen is de aanleg van een pumptrackbaan, een crosscircuit van skaters, stepjes en crossfietsen. De baan is tijdelijk. Over zo’n zeven à acht jaar gaat het gebied op de schop voor de westelijke ringweg. Hoe een pumptrackbaan er in praktijk uitziet, kunt u zien op www.pumptracks.nl.

De gemeente vindt het belangrijk dat een pumptrackbaan breed gedragen wordt door heel Vinkhuizen en stelt daarom aan iedere Vinkhuizer de volgende vragen:

* Vindt u de beoogde locatie een goede plek voor een tijdelijke pumptrack?

* Wilt u meedenken over de inpassing van een tijdelijke pumptrack?

Reacties mogen naar: [email protected].

Nadat de reacties zijn verzameld, gaat de gemeente bezig met een informatiemoment voor de direct omwonenden. Als er voldoende draagvlak is wordt de pumptrackbaan nader uitgewerkt in samenwerking met omwonenden en belangstellenden.

Vinkhuizen, 1 April 2023