Ga naar de inhoud

Onderhoudsplan voor bijenhotel

Spreek tekst uit

Laden...

VINKENTOUW 2023 wk 15 art 2 Onderhoudsplan voor bijenhotel FOTO2179[Bijschrift foto: Marcel Imthorn inspecteert bijenhotel]

In oktober 2022 werd in de groenhoek bij het parkeerterrein van Winkelcentrum Vinkhuizen, vlakbij Diamantlaan 45 een bijzonder bijenhotel geplaatst. Het bijenhotel met zeshoekige vorm, een dakje en zelfs een schoorsteen is een ontwerp van Lokaal Motief, een initiatief van de ontwerper-kunstenaar Marcel Imthorn. Het hotel is gemaakt van gerecycled materiaal. Het hout van de hotelkamers was oorspronkelijk een vensterbank. Het dakje is gemaakt van weggeworpen plastic van zwerfvuil.

Nu de winter voorbij is en het voorjaar aangebroken, kwam Imthorn op zaterdag 8 april 2023 langs om te kijken welk onderhoud het hotel nodig heeft om een ideale verblijfplaats te zijn voor de nuttige zespotige beestjes. De architect van het entomologisch onderkomen, constateerde dat door vocht het dak een kiertje heeft. Ook zag hij enkele roestplekken op de paal van het hotel. De paal zelf heeft hij deze zaterdag voorzien van een paaldop om inregenen van de paal te voorkomen. Binnenkort komt Imthorn terug om de dakreparatie uit te voeren. Het hotel is dan weer in perfecte staat om tijdens de lente en zomer gasten te huisvesten.

Lokaal Motief is een bedrijf in Haren opgericht door Imthorn in 2020. Lokaal Motief werkt aan oplossingen voor lokale problemen gecombineerd met stijlvol ontwerp. Het bedrijf zet sterk in op hergebruik en duurzaamheid. Een belangrijk project is het hergebruik van lelijk zwerfplastic. Lokaal Motief smelt dat om en maakt er mooie meubels van waar een wijk van opknapt. Meer op: https://lokaalmotief.nl.

Vinkhuizen, 8 April 2023