Ga naar de inhoud

‘De Vink’ is gevonden door deelnemers puzzeltocht!

Spreek tekst uit

Laden...

puzzeltochtFoto: deelnemers van ‘Wie is de Vink?’ spelen in de bibliotheek mee met de verhalenbingo

Zaterdag 15 april was het dan eindelijk zover: de puzzeltocht ‘Wie is de Vink?’ ging van start. Wijkbewoners van alle leeftijden verzamelden zich in ’t Vinkhuys, waar ze ontdekten dat iemand haar tas had laten liggen. De eigenaar van de tas had echter geen gegevens achtergelaten, dus was het aan de wijkbewoners om er achter te komen wie ze was.

De groepjes liepen naar WIJ Vinkhuizen, de bibliotheek en spel-o-theek in de Vensterschool, Vrouwkracht in het Magma gebouw, en het Diamantpark. Zo kwamen de deelnemers bij allerlei leuke plekken over de drempel, en ontdekten ze wat er eigenlijk allemaal in de wijk gebeurt.

Maar deze zaterdag ging het natuurlijk om spelletjes spelen. Bij WIJ werd er ‘Wie is Het?’ gespeeld, bij de spel-o-theek lag twister klaar, bij Vrouwkracht mocht men raden wat er allemaal in een lekker hapje zat, in de bibliotheek werd een verhalenbingo gehouden, en in het Diamantpark moesten deelnemers puzzelstukken zoeken en op de goede plek leggen. Iedere keer dat een puzzel werd opgelost, kregen de wijkbewoners weer een nieuwe letter op hun stempelkaart.

Eenmaal terug in ’t Vinkhuys konden de groepjes een naam maken van de verschillende letters, en daarmee een telefoonnummer ontdekken. Daarmee konden ze mevrouw vertellen dat haar tas was gevonden. Het is ieder groepje gelukt!

Zowel de deelnemers als de betrokken vrijwilligers hebben het erg gezellig gehad. ’t Vinkhuys wil graag iedereen enorm bedanken voor hun interesse en inzet!

Vinkhuizen, 21 April 2023