Ga naar de inhoud

Plantjes erin bij Fortunaplantsoen

Spreek tekst uit

Laden...

Hertshooi, kattekruid, zonnehoed, vrouwenmantel, wintergroen siergras, duizendknoop en asters. Dat zijn de nieuwe bewoners van Vinkhuizen in het Fortunaplantsoen voor de Fortunaflat aan de Siersteenlaan. IJverige hoveniers beplantten op dinsdag 9 mei 2023 de halve cirkel in het grasveldje dat een paar weken geleden plantrijp is gemaakt. Om te voorkomen dat klusbussen, verhuiswagens en ander gemotoriseerde voertuigen clandestien in het gras en de jonge aanwas parkeren heeft de gemeente paaltjes langs de rand van het plantsoen geslagen en met een staaldraad afgezet. De afrastering is tijdelijk. De plantjes krijgen zo de mogelijkheid om ongestoord te groeien en tot volle bloei te komen.

De halve cirkel van 15m2 is het begin van een mooier plantsoen waar de hele wijk van kan genieten. Het is een initiatief van de klimaatambassadeur Mennie Oosterhuis en Wijkoverleg Vinkhuizen in samenwerking met de gemeente Groningen. Vinkhuizen kan als meest versteende wijk van de stad best wat meer en mooier groen gebruiken, vinden WOV en de klimaatambassadeur.

Heb je ook ideeën over vergroenen, klimaatbestendiger maken en het verbeteren van de biodiversiteit bij jouw in de straat? Laat het weten aan onze klimaatambassadeur: [email protected].

Vinkhuizen, 13 Mei 2023