Ga naar de inhoud

Ware golf van inbraken- en pogingen tot inbraak in Vinkhuizen

Spreek tekst uit

Laden...

IMG 20230518 WA0001

Er is de afgelopen tijd sprake van een ware golf van inbraken- en pogingen tot inbraak in de wijk Vinkhuizen. Zo werd er in de nacht van donderdag (17 mei) op vrijdag (18 mei) ingebroken bij Marga Kruizinga die woont in de omgeving van de Opaalstraat.

marga plaatste gisterenavond in de BuurtApp Vinkhuizen een oproep. Haar ‘Stella Vienne Comfort FDST’ e-bike (zie bijlagen bij dit bericht) is uit de schuur bij haar woning in de omgeving van de Opaalstraat in Vinkhuizen gestolen.

In overleg met Marga plaatsen wij haar oproep gisterenavond dan ook op Wijknieuws Vinkhuizen op facebook.

Op de factuur van de fiets van Marga staat wel een nummer: UN7R28L, maar ze weet niet of dit het framenummer is.

Heeft u deze fiets gezien of is deze fiets u te koop aangeboden? Neem dan a.u.b. contact op met Marga via: [email protected].

Verder meldde een andere buurtbewoonster in de omgeving van de Metaallaan dat er eergisteren (woensdag 17 mei) ook bij haar een poging tot inbraak was. Omdat zij nog wakker was schrok de dader en deze ging er vandoor.

En weer een andere buurtbewoner meldt dat bij haar buurman in de Marmerstraat vorig weekend ook al een fiets is gestolen.

En nog weer een andere buurtbewoner liet vanochtend (vrijdag 19 mei) op Wijknieuws Vinkhuizen op facebook (in een reactie op het artikel over de diefstal van de fiets van Marga) weten dat er vannacht ook bij hem is ingebroken. Deze bewoner woont (ook) in de Opaalstraat en bij deze inbraak is er een e-bike en een electrische step van zijn zoon gestolen.

En nog weer een andere buurtbewoner meldde vandaag (vrijdag 19 Mei) in de BuurtApp dat er een paar weken geleden ook inbraken hebben plaatsgevonden in schuurtjes in de Koperstraat en de Kaliumstraat. En zo, blijven de meldingen maar binnenkomen. Daarmee kunnen we inmiddels wel spreken van een golf van inbraken- en pogingen daartoe.

Wij roepen bewoners in de wijk Vinkhuizen op om alert te zijn en verdachte situaties te melden bij de Politie. Zet verder uw fiets (ook in de schuur of berging) altijd goed op slot en sluit uw schuurdeur/berging en hek of poort naar de tuin altijd goed af.

Tot slot, wilt u ook deelnemen aan de BuurtApp Vinkhuizen? Ga dan naar: https://bptg.nl of stuur een appje naar: 06 – 361 33 724 (Nathalie Hielkema, coördinator Buurt Preventie Team Groningen) met het verzoek dat u graag wil worden toegevoegd aan de BuurtApp Vinkhuizen. De website van BPTG wordt momenteel niet consequent beheerd, dus een appje naar het 06-nummer van Nathalie Hielkema is het handigst.

IMG 20230518 WA0003

IMG 20230518 WA0004

IMG 20230518 WA0002

Vinkhuizen, 19 Mei 2023