Ga naar de inhoud

Nieuwe bomen in de Kobaltstraat

Spreek tekst uit

Laden...

2023 wk 21 VINKENTOUW art 1 Nieuwe bomen in de Kobaltstraat FOTO2907

De bomen die nu nog in de Kobaltstraat staan (acht stuks) zijn in slechte conditie. De gemeente Groningen wil ze daarom verwijderen. Totaal komen er elf nieuwe bomen voor terug in de straat. Dat zullen zes verschillende soorten worden.

Behalve met nieuwe bomen wil de gemeente de kwaliteit in de straat ook verbeteren door het vergroenen van de boomspiegels. Bovendien wordt er een nieuwe struik met onderbeplanting geplant en op de hoek van de Zilverlaan komt een plantsoentje met vaste planten. Van belang is verder het tegengaan van hittestress en wateroverlast bij piekbuien door het toepassen van grasbetontegels in de parkeervakken.

De parkeervakken worden bij langs parkeren verhoogd aangebracht. Het haaks parkeren blijft op hetzelfde niveau. De trottoirs worden opnieuw bestraat. Het asfalt van de rijbaan is nog van goede kwaliteit en blijft onveranderd. De gemeente verwacht de werkzaamheden uit te voeren vanaf oktober 2023. Als het zover is, krijgen de omwonenden een brief van de gemeente.

Vinkhuizen, 23 Mei 2023