Ga naar de inhoud

Op volle kracht uit armoede: Project Kansrijk Groningen-West heeft plek voor nieuwe deelnemers

Spreek tekst uit

Laden...

Kansrijk west

Inwoners van Vinkhuizen die al een langere tijd leven van een laag inkomen en die zich oriënteren op (vrijwilligers)werk of een opleiding kunnen nu meedoen aan Kansrijk Groningen-West. Deelnemers krijgen een buddy die hen helpt om stappen te zetten en om mogelijke andere problemen op te lossen.

In de wijken Beijum, Lewenborg, Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk loopt Kansrijk Groningen al langer met mooie resultaten voor de deelnemers.

Kansrijk Groningen-West, kortweg Kansrijk West, begon in 2021 in Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk en is sinds dit jaar ook actief in Vinkhuizen. De aanpak is voor mensen met een laag inkomen met problemen op meerdere leefgebieden. Vaak is er daardoor veel stress. De problemen kunnen geldproblemen zijn, maar ook andere, zoals bijvoorbeeld moeite met het vinden van werk of met het opvoeden van de kinderen.

Van moet naar moed

De essentie van Kansrijk Groningen is armoede aanpakken. Dit gaat vanuit de vraag Wat wil jij? Je moet even niks en je vindt weer moed om je situatie te verbeteren, op jouw manier. Deelnemers werken samen met hun buddy aan een nieuwe toekomst. Als eerste zijn de problemen aan de beurt die de meeste stress geven.

Deelnemers krijgen de regie over hun eigen leven terug, volgen een opleiding, doen vrijwilligerswerk, betaald werk of worden zzp-er. Dit bereiken zij door de hulp en de stimulans van hun buddy en van ondersteunende partijen. Door Kansrijk Groningen komen deelnemers vaak ook definitief uit de bijstand.

Jessie Hooper was deelnemer en is nu buddy bij Kansrijk West:

‘In minder dan één jaar is mijn situatie heel wat beter geworden. Ik heb goede begeleiding gekregen, er werd echt naar mij geluisterd. Ook mijn financiële problemen zijn bijna opgelost. Ik heb nu zo veel rust dat ik recent een MBO- diploma heb gehaald. Samen met mijn kinderen heb ik een beter leven.’

Interesse of opgeven voor deelname aan Kansrijk Groningen-West? Bel of stuur een email naar Caroline Fries, uitvoerend projectleider, telefoon 06 – 55 42 00 48, email: [email protected].

Meer informatie over Kansrijk West is ook te vinden op: https://kansrijkgroningen.com/wijken/kansrijk-west

Vinkhuizen, 30 Mei 2023