Ga naar de inhoud

Beheerplan Roege Bos is in de maak

Spreek tekst uit

Laden...

Roege Bos Ingang Kwartsstraat

In december 2022 was er in inloopavond in de Veldspaat over de toekomst van het beheer van het Roege Bos. De reacties die Vinkhuizers en Heldenaren gaven zijn door de gemeente Groningen en Heldergroen advies verwerkt in een op te stellen beheerplan. Het beheerplan wordt binnenkort aangeboden aan de gemeenteraad. De gemeente en Heldergroen hopen dat het plan in september of oktober vastgesteld zal zijn, zodat in 2024 echt met de uitvoering kan worden gestart.

Tijdens de inloopavond van december 2022 werden drie onderwerpen voorgelegd aan de omwonenden: 1. Bomen en struiken, 2. Biodiversiteit, 3. Voorzieningen.

Van de voorstellen van bewoners worden onder meer de volgende zaken meegenomen:

De knotwilgen worden eens per drie jaar geknot. Achter de woningen van Roegepad en Roegebos komt een biodiverse zoom. Hoge bomen worden daar gekapt. Wel wordt daarbij rekening gehouden met de fauna. Op het veldje achter de Held 9 – 21 komen bessen- en frambozenstruiken. Het grasveld zelf krijgt meer bloemen. Her en der worden er stinzenplanten gepoot. Het vennetje zal wat vaker gebaggerd worden om teveel aan slib te voorkomen. De vangrailentree bij de Kwartsstraat wordt vergroend door in de vangrail klimop te planten. De gemeente plaatst een paar houten bankjes in de vorm van boomstammen in het bos voor een natuurlijke uitstraling. Als de glijbaan is afgeschreven zal er in samenspraak met de omwonenden naar een andere invulling van deze plek worden gekeken.

Vinkhuizen, 4 Juni 2023