Ga naar de inhoud

Tijdelijke pumptrackbaan in Vinkhuizen

Spreek tekst uit

Laden...

Pumptrackbaan Vinkhuizen

In april heeft de gemeente Groningen een vragenlijst gedeeld over een tijdelijke pumptrackbaan in Vinkhuizen. In totaal hebben 62 inwoners de vragenlijst ingevuld. 50 inwoners vinden het een goed idee om een pumptrackbaan aan te leggen. Van die 50 vinden 35 de plek bij West End geschikt. De gemeente heeft daarom besloten het plan verder uit te werken. Veel buurtbewoners geven aan mee te willen praten over de tijdelijke pumptrackbaan. Daarom zal de gemeente een bijeenkomst organiseren met de inwoners die hebben aangegeven mee te willen praten.

De voorgestelde plek voor de pumptrackbaan lijkt geschikt door de toekomstige verplaatsing van het fietspad bij West End. Op een deel van de sportvelden komt namelijk een nieuw fietspad onder de ringweg en naar de Friesestraatweg te liggen. Het huidige fietspad wordt daarvoor verlegd. De ruimte naast het verlegde fietspad lijkt een goede plek voor de pumptrackbaan (zie afbeelding).

De vragenlijst was om te peilen of er draagvlak is voor de tijdelijke pumptrackbaan en voor de plek bij West End. De inwoners werden ook gevraagd om mee te praten over het project. Degenen die hebben aangegeven dit te willen en hun mailadres hebben achtergelaten ontvangen hier binnenkort een mail over.

De pumptrackbaan kan zeker zeven jaar blijven liggen. Daarna verwacht de gemeente het gebied nodig te hebben voor de aanleg van een nieuwe aansluiting van de wijk op de westelijke ringweg, en voor nieuwe fiets- en wandelpaden. We hopen dat de pumptrackbaan eind 2023 klaar is.

(Ingezonden door: Yvette Hilboesen, Gemeente Groningen)

Vinkhuizen, 13 Juni 2023