Ga naar de inhoud

Geringe opkomst op informatiebijeenkomst over Pumptrackbaan Vinkhuizen

Spreek tekst uit

Laden...

Pumptrackbaan Vinkhuizen

In MFC ’t Vinkhuys werd op dinsdag 27 juni door de gemeente een informatiebijeenkomst georganiseerd voor bewoners over de nieuw aan te leggen pumptrackbaan langs het huidige Zilverpad bij de Zilverlaan in Vinkhuizen.

Zo was de bewoonster uit Vinkhuizen aanwezig, die de pumptrackbaan heeft bedacht, 2 jongeren in de 20 die zelf op een aardig niveau skaten en bmx’en en die kennis hebben van meerdere pumptrackbanen- en skatebanen elders in het land, verder opbouwwerker Martijn Noya van WIJ Vinkhuizen, drie mensen van de gemeente die zich bezighouden met de ontwikkeling van de baan en een vertegenwoordiger van het bedrijf Velo Solutions dat de uiteindelijke baan gaat aanleggen.

Deze laatste kwam met een uitgebreide presentatie van 4 variaties pumptrackbanen, zoals een kidstrack, een pumptrack, een Bowl en nog een variant. Aanwezigen werden na de presentatie gevraagd om mee te denken welke variant- of een mix van varianten het meest aanspreekt en zou passen bij de wijk. Dit leverde nieuwe inzichten en ideeën op waar het bedrijf mee verder kan.

Er hebben zo’n 65 buurtbewoners meegedaan aan een online enquête over de aan te leggen pumptrackbaan. Het grootste deel was voor de baan aldus de gemeente. Alle mensen die voor de baan waren zijn vervolgens ook persoonlijk uitgenodigd voor de bijeenkomst in ’t Vinkhuys, maar de opkomst was dus helaas gering. De gemeente vindt het een gemiste kans, want over het daadwerkelijke ontwerp wilde de gemeente graag met de bewoners van gedachten wisselen.

Binnenkort zal de gemeente met de ontwerpplannen naar buiten komen. De gemeente heeft het streven om de pumptrackbaan voor het einde van het jaar te hebben gerealiseerd. Zodra wij meer informatie ontvangen zullen wij dat hier delen op de wijkmedia.

Zie ook: https://velosolutions.com/nl en https://pumptrack.com voor meer informatie over Velo Solutions en pumptrackbanen.

Vinkhuizen, 27 Juni 2023