Ga naar de inhoud

Kickboksgala ‘Golden Generation’ in sporthal Vinkhuizen trekt groot publiek: Mooie gevechten, groot onderling respect en gemoedelijke sfeer

Spreek tekst uit

Laden...

kb gala mansouri gym 2023 0

Op zaterdag 1 juli 2023 organiseerde kickboksschool Mansouri Gym Groningen in Vinkhuizen een groot kickboksgala in de grote sporthal in Vinkhuizen. Van 13.00 tot 17.00 uur waren de jeugdboksers aan de beurt en van 18.00 tot 22.00 uur waren de volwassen boksers aan de beurt. De gehele dag puilde de sporthal uit van de hoeveelheid publiek, kickboksers- en hun begeleiders. De sfeer was gemoedelijk en gezellig en bij de bezoekers- en vechters onderling was sprake van veel respect.

Ook aan eten en drinken voor de bezoekers en boksers was gedacht. Zo waren er broodjes hamburger, frites, frisdrank en andere versnaperingen te krijgen.

Op de vraag aan Achmed El Mansouri (eigenaar van Mansouri Gym en de organisator van het gala) wat hij zelf van het gala vond, antwoordt hij;

Het gala van gisteren gaat uit naar alle jeugd uit de wijk Vinkhuizen, omgeving en andere delen van Nederland. Met dit gala wilden we de jeugd verbinden uit verschillen wijken- en steden om ze met elkaar te leren omgaan en kennis te laten maken. Maar natuurlijk ook om de jeugd van Mansouri Gym een podium te bieden, en te laten zien wat zij geleerd hebben. Sommigen trainen net 7 maanden en sommigen al bijna twee jaar. We bestaan tenslotte bijna 2 jaar. Het gala werd mede georganiseerd om de jeugd te laten genieten en te laten zien dat als je hard traint, je alles kunt bereiken in het leven, en vooral ook om te leren met spanning om te gaan. Wat de uitslag ook is, je moet altijd positief blijven! Natuurlijk wilden we met dit gala ons mooie Vinkhuizen op de kaart zetten. Vinkhuizen is een mooie wijk en we mogen er trots op zijn dat dit allemaal mogelijk is in Vinkhuizen.

Gisteren was het chaos op het gala en in de wijk met meer dan 700 toeschouwers (dit op basis van het aantal verkochte entreebewijzen), 120 kickboksers en drie begeleiders per sportschool, met 16 verschillende sportscholen uit Groningen- en uit de rest van het land. De sfeer was super vriendelijk, respectvol voor elkaar en ik zag veel verbinding tussen de jeugd- en de volwassenen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Tot slot wil ik nog graag mijn sponsors zoals: Vechtsport Online, Gjaltema, Soliris Zorg, Bandeka, Café Amstel, Allertonen, BeYouthful Skinimprovement, Gemeente Groningen, alle vrijwilligers en niet te vergeten mijn dochter, hartelijk bedanken. Zonder hun bijdrage, hulp- en inzet was dit gala niet mogelijk geweest!

Nu een dag later, na het gala, ben ik echt kapot en heb ik geen stem meer over van het aanmoedigen van de boksers. Dit gala gaat (nogmaals) uit naar onze mooie wijk Vinkhuizen en ik blijf doorgaan om de jeugd te verbinden en om van Vinkhuizen een nog mooiere wijk te maken dan het al is!

Achmed El Mansouri

Het hele verslag van het gala is te bekijken op: Facebook

Ook zijn filmpjes van het gala te bekijken op: YouTube

kb gala mansouri gym 2023 1

kb gala mansouri gym 2023 2

kb gala mansouri gym 2023 3

kb gala mansouri gym 2023 4

kb gala mansouri gym 2023 5

kb gala mansouri gym 2023 6

kb gala mansouri gym 2023 7

kb gala mansouri gym 2023 8

kb gala mansouri gym 2023 9

kb gala mansouri gym 2023 10

kb gala mansouri gym 2023 11

kb gala mansouri gym 2023 12

kb gala mansouri gym 2023 13

kb gala mansouri gym 2023 14

kb gala mansouri gym 2023 15

kb gala mansouri gym 2023 16

kb gala mansouri gym 2023 17

Vinkhuizen, 5 Juli 2023