Ga naar de inhoud

Weekendshow Vinkhuizen editie 2 geslaagd! Twee keer zoveel bezoekers dan bij editie 1

Spreek tekst uit

Laden...

IMG 0365

IMG 0366

Op zaterdag 15 juli vond de 2e editie van de Weekendshow Vinkhuizen plaats in MFC ’t Vinkhuys. Net als bij editie 1 was er ook dit keer weer een gevarieerd programma samengesteld door de redactie.

Voorafgaand aan de show en bij binnenkomst van het publiek werden deze getrakteerd op hapjes van de Egyptische Azza Heles, zoals baklava en cake.

De show opende vervolgens met een filmpje van wijkbewoner Peter van der Ploeg die met een noodgang op zijn (licht) opgevoerde scootmobiel door Vinkhuizen scheurde. Het publiek was hierdoor meteen in zijn nopjes.

Na de opening volgden Jannie en Jannie (beiden 80+) die vertelden over de begintijd van Vinkhuizen en hoe het toen was.

Rapper Rayan Morshed, die gevlucht is uit Syrië vanwege de oorlog en sinds een jaar of 5 in Groningen woont (waarvan de laatste jaren in Vinkhuizen) en die inmiddels voorbeeldig Nederlands spreekt en een opleiding volgt tot hartchirurg (wat zijn vader ook is), kwam vervolgens met twee mooie Rapp nummers. In dezelfde show deed ook Romana Porumb (Violiste) mee. Vóór de show begon hebben Rayan en Romana besloten dat zij tijdens zijn Rapp nummers met de viool mee mocht spelen. Dit besluit kwam heel spontaan tot stand.

Nadat Rayan zijn Rapp nummers ten gehore had gebracht, kwam violiste aan het conservatorium van de Hanze Hoge School, Romana Porumb aan de beurt. Romana, afkomstig uit Roemenië, vertelde het een en ander over haar leven waarna zij o.a. een lekker snel klassiek nummer speelde waarop het publiek spontaan begon mee te klappen.

Toen Romana haar act had opgevoerd, kwam Sasha aan de beurt. Sasha komt uit Iran en vertelde over het studeren in Groningen en het wonen in de wijk Vinkhuizen.

Om de inmiddels weer knorrende maagjes van de bezoekers weer wat te vullen presenteerde de Chinese Annie Wong hapjes uit China, waarna een korte pauze volgde zodat het publiek van het Chinese hapje kon genieten.

Na de pauze volgde een optreden van de Chinese mevrouw Lee. Zij zong een liedje voor het publiek in het Chinees.

Na het optreden van van mevrouw Lee deed er spontaan nog iemand uit het publiek mee met de show. Cor van Bruggen (bij menig Vinkhuizer bekend) wou graag een stukje in het Nederlands zingen in de show. Cor die vroeger bij een zangkoor zat ging op het podium zitten waarna er van alles mis ging. Cor die gezondheidsproblemen heeft was ineens kortademig en de tekst van het liedje op zijn telefoon moest eerst nog opgezocht worden door zijn vrouw Carla. Het werd even een rommelige bedoening op het podium, maar ach, dat heeft ook wel weer z’n charme toch…?! Nadat Cor met enige ademnood zijn nummer had gezongen gaf hij aan dat het niet was gelopen zoals hij in gedachten had, maar dat deerde het publiek blijkbaar niet, want een applaus voor zijn optreden volgde.

Tot slot van de show volgde nog een Quiz met de vraag ‘Wat is waar in Vinkhuizen?’. Voorafgaand aan de show had de organisatie onder enkele stoelen in het publiek een briefje geplakt. Wie een briefje onder zijn stoel had mocht kandidaat zijn in de quiz. Dit leverde onder de kandidaten uiteindelijk 2 winnaars op die beide een tegoedbon voor de kiosk in het Diamantpark wonnen. En daarmee was de 2e editie van de Weekendshow Vinkhuizen tot een einde gekomen.

Iedereen die heeft meegewerkt aan deze editie van de Weekendshow en de redactie van de show werden hartelijk bedankt met een bloemetje of ander presentje voor hun inzet en het weer tot een succes maken van de show.

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Annique Rozenberg (Vrijdag in de Buurt)

Op facebook kunt u alle foto’s en filmpjes bekijken. Heeft u geen facebook account en kunt het bericht daarom niet bekijken? Dan kunt u op youtube ook alle filmpjes bekijken.

IMG 0375

IMG 0379

IMG 8513

IMG 8581 2

IMG 8529

IMG 8545

IMG 8517

IMG 8548

IMG 8559

IMG 8581 1

IMG 0423

IMG 8565

IMG 8571 1

IMG 8581

IMG 0437

IMG 8571

Vinkhuizen, 21 Juli 2023