Ga naar de inhoud

Buurthuis voor Tiny Houses in het Westpark

Spreek tekst uit

Laden...

sdr

De bewoners van de Tiny Houses in het Westpark hebben op 5 augustus 2023 een vergunningsaanvraag ingediend om een buurthuis te bouwen op het terrein van de Tiny Houses aan Tarralaan 5. Op 17 augustus is de aanvraag gepubliceerd in het gemeenteblad.

In het Westpark zijn sinds 2021 twee dozijn ‘tiny houses’ gebouwd. Een Tiny House is een moderne variant van een woonwagen of stacaravan. Het zijn huisjes van allerlei soorten materiaal van maximaal 50 m2. De bewoners streven daarbij duurzaamheid en gemeenschapszin na. Het Westpark lag na de oplevering in de jaren negentig jarenlang te kwijnen en verwerd steeds meer tot een opslag van bouwmateriaal, een ontmoetingsplek voor ongure types en een dumpplek. In 2018 ontstond het initiatief om tiny houses te bouwen in één van de zogenaamde ‘kamers’ van het park. De gemeente Groningen vond dat een goed idee en verleende in 2020 toestemming voor het alternatieve woonwijkje.

Meteen al vanaf de eerste plannen was er sprake van een gemeenschappelijk buurthuis dat ook als ontmoetingsruimte kan dienen voor de omliggende wijken. Met deze vergunningsaanvraag lijkt er nu schot in de zaak te komen. Ook het buurthuis blijft bescheiden van omvang. In de plannen uit 2020 is gesproken van een oppervlakte van 85 m2.

Vinkhuizen, 22 Augustus 2023