Ga naar de inhoud

PlukN bouwt overkapping in Westpark

Spreek tekst uit

Laden...

PlukN gaat verbouwen. Het Gemeenteblad van 5 september 2023 meldde dat Stichting PlukN een vergunning heeft aangevraagd voor een overkapping en een bijgebouw aan de Tarralaan 4, beter bekend als het Westpark.

Stichting PlukN maakt sinds 2019 deel uit van het Westpark. In de afgelopen jaren is in de zogenaamde ‘kamer’ naast Tuin in de Stad al veel gebeurd. PlukN heeft als doel ‘een voorbeeldfunctie worden van natuurinclusieve landbouw en een duurzaam voedsellandschap’. In het park doet zij dat onder meer door scharrelvarkens te houden die een prettig leventje hebben voor zij tot een smakelijke hapje op ons bord belanden.

In 2022 heeft PlukN een voor iedereen vrij toegankelijke interactieve wandelroute op het terrein aangelegd. De wandelroute voert door een zogenaamd voedselbos. In het ‘bos’ zijn tientallen soorten fruit- en notenbomen geplant. Alle bomen zijn voorzien van een naambordje, zodat de route ook dient als een educatief arboretum.

De stichting breidt haar activiteiten steeds verder uit om een de verstedelijkte mens weer dichter bij de kringloop van het leven te brengen.

Vinkhuizen, 12 September 2023